Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:23 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 14:14

Παρατείνονται οι ευρωπαϊκοί κανόνες για τις αγροτικές ενισχύσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παρατείνει για δύο χρόνια την ισχύ πολλών κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις που εφαρμόζονται στους τομείς της γεωργίας, της δασοκομίας και της αλιείας, οι οποίοι διαφορετικά θα έληγαν στα τέλη του 2020.

Αυτό περιλαμβάνει παράταση, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, των κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις στους τομείς της γεωργίας και της δασοκομίας και στις αγροτικές περιοχές, οι κανονισμοί απαλλαγής κατά κατηγορία που εφαρμόζονται στις κρατικές ενισχύσεις στους τομείς της γεωργίας, της δασοκομίας, της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, καθώς και ο κανονισμός για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας για την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια.

Και οι τρεις κανονισμοί αναμένεται να λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και επί του παρόντος εξετάζονται από την Επιτροπή. Ο σχεδιασμός των μελλοντικών κανόνων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης μεταρρύθμισης της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) και της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Δεδομένου ότι τα μελλοντικά νομικά πλαίσια της ΚΓΠ και της ΚΑΠ βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της έγκρισης, η Επιτροπή θεώρησε αναγκαίο να επεκτείνει την ισχύ των ισχυόντων κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων. Νέοι κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις, ευθυγραμμισμένοι στενά με τη μεταρρυθμισμένη ΚΓΠ και την ΚΑλΠ, θα αναπτυχθούν κατά την περίοδο παράτασης, με σκοπό να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2023.

Λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, η Επιτροπή τροποποίησε επίσης τους κανόνες για να επιτρέψει την χορήγηση κρατικής ενίσχυσης σε επιχειρήσεις που δεν ήταν ήδη σε δυσκολία στις 31 Δεκεμβρίου 2019, αλλά έγιναν προβληματικές επιχειρήσεις κατά την περίοδο από 1ης Ιανουαρίου 2020 έως 30 Ιουνίου 2021. 

Διαβάστηκε 813 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία