Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  1:06 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 20:04

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Νοσοκομείου Αγρινίου του ΚΚΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Πάρτε μέτρα, τώρα! Η ζωή υγειονομικών και ασθενών βρίσκεται σε κίνδυνο»

Βρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες και κρίσιμες στιγμές, με το δημόσιο σύστημα Υγείας να έχει ξεπεράσει τα όριά του, με κλειστές τις πόλεις μας, με εργαζόμενους και επαγγελματίες στο χείλος του γκρεμού και πάνω από όλα με μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι έκτακτες αυτές συνθήκες επιβάλουν και έκτακτα μέτρα.

Μέτρα που η κυβέρνηση δεν πήρε όταν έπρεπε, αφήνοντας αθωράκιστο το λαό και τη χώρα μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Μέτρα που επανειλημμένα πρότειναν οι επιστήμονες, οι υγειονομικοί, τα σωματεία, άλλοι μαζικοί φορείς και τα οποία από την πρώτη στιγμή στήριξε το ΚΚΕ. Η κυβέρνηση, αντί να πάρει αυτά τα μέτρα, εγκλημάτησε απέναντι στο λαό μας. Όλο αυτό το διάστημα πορεύθηκε αποκλειστικά με την επίκληση της «ατομικής ευθύνης».

Εγκληματική η στάση της κυβέρνησης…

Έτσι και τώρα, που καταρρίπτεται το παραμύθι της «πετυχημένης διαχείρισης της πανδημίας», η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει, ρίχνοντας υποκριτικά την ευθύνη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που τηρούσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα, στοχεύοντας πάνω από όλα στην δημιουργία σιγής νεκροταφείου στο κίνημα, σε όποιον τολμάει να διεκδικεί τα αυτονόητα.

Και την ίδια ώρα που οι επιστήμονες προειδοποιούν για 3ο ή και 4ο κύμα της πανδημίας, ακόμα κι αν ο εμβολιασμός ξεκινήσει αύριο, η κυβέρνηση αξιοποιεί τις ειδήσεις σχετικά με το εμβόλιο για να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες και εφησυχασμό, ότι η πανδημία φτάνει σύντομα στο τέλος της.

Ωστόσο τα επείγοντα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία, ιδιαίτερα στις επαρχιακές πόλεις που βρίσκονται στο κόκκινο, δεν κρύβονται κάτω από το χαλί. Παρά την υπερπροσπάθεια των υγειονομικών, η νοσηλεία κρίνεται μη ασφαλής, αφού οι ελλείψεις δεν αντιμετωπίζονται.

Έτσι σήμερα αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ, ότι καπιταλιστική ανάπτυξη για την υγεία, σημαίνει: Ξεδοντιασμένα δημόσια συστήματα Υγείας, υποταγμένα στην επιχειρηματική δράση. Σημαίνει ανύπαρκτες ΜΕΘ, υποβαθμισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – πανάκριβο εμπόρευμα. Σημαίνει γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό με ημερομηνία λήξης.

Και το Νοσοκομείο Αγρινίου στο κατακόκκινο…

Το Νοσοκομείο Αγρινίου αφού ορίστηκε «εντέλλεσθε» σαν αναφοράς, χωρίς καν την ύπαρξη μοριακού αναλυτή, με εξαντλημένες τις κλίνες, ενώ το προσωπικό, γιατροί, νοσηλευτές, «να δίνουν μάχες», αντιμέτωποι με τις συνέπειες της έξαρσης του κορονοϊού πάνω στους ίδιους, με απανωτά κρούσματα και αυξανόμενη διασπορά. Οι υγειονομικοί, όλοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο απαιτούν, επαναλαμβανόμενα test και την πλήρη ενημέρωσή τους για την διασπορά που εκδηλώνεται.

Χαρακτηριστικό της ανεπάρκειας και η μεγάλη διασπορά, σε πάνω από δέκα περιπτώσεις, που διαπιστώθηκε την Παρασκευή στην Παθολογική κλινική σε ασθενείς που νοσηλεύονταν και στο προσωπικό, με άγνωστες μέχρι στιγμής συνέπειες και προεκτάσεις και σε άλλες κλινικές…

Το δίλημμα είναι καθαρό: Θα ανεχτούμε να γίνονται η υγεία, η ζωή και τα δικαιώματά μας συντρίμμια ή θα βγούμε μπροστά με διεκδικήσεις, ενάντια στη βαρβαρότητα μας παρουσιάζουν ως κανονικότητα;

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για τα μέτρα που απαιτούνται είναι συγκεκριμένες:

·         Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ, τα μαζικά Δωρεάν τεστ, ο δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους. Για να μη γίνει το δημόσιο σύστημα Υγείας, σύστημα της μιας νόσου.

·         Προσλήψεις των 2.500 γιατρών που έκαναν αίτηση για τις 940 θέσεις από το Φλεβάρη.

·         Προσλήψεις μαζικές μόνιμου προσωπικού.

·         Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών «χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

·         Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, μαζικά τεστ παντού για να σταματήσει η εξάπλωση.

Μπροστά στις κρίσιμες αυτές στιγμές ο αγώνας για την υγεία δεν μπορεί να περιμένει.

Και αυτό είναι πλέον υπόθεση των υγειονομικών, των εργαζομένων, όλου του λαού!!!

Κομματική Οργάνωση Βάσης Νοσοκομείου Αγρινίου του ΚΚΕ

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 556 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 20:06
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/