Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:08 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 10:42

Παπαδόπουλος Παναγιώτης: Τέσσερις (4) αποτελεσματικές προτάσεις για την ανάσχεση της πανδημίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διανύουμε ήδη το δεύτερο και φονικότερο κύμα της Πανδημίας COVID-19 στην χώρα μας και ανά τον κόσμο.

Πληροφορίες, προτάσεις αντικρουόμενες απόψεις είναι στην ημερήσια διάταξη και βέβαια η έλευση του σωτήριου εμβολίου που θα τιθασεύσει την νόσο να δημιουργεί  ελπίδες και προσδοκίες.

Μέχρι τότε όμως τι? Πόσο αποτελεσματικοί είμαστε στην θέα δεκάδων θανάτων και διασωληνωμένων συμπολιτών μας? Η απάντηση είναι ότι ακόμη και τώρα δεν έχουμε την απαιτούμενη ετοιμότητα και ότι το Δημόσιο σύστημα Υγείας είναι στα όρια της κατάρρευσης.

Με βάση την δική μου εμπειρία και ως ότου εξοπλιστούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό και προσωπικό τα Νοσοκομεία μας καταθέτω για μια ακόμη φορά τις παρακάτω τέσσερις (4) προτάσεις που ζητούν ΑΜΕΣΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

1. Πύκνωση και συνταγογράφηση μαζικών τεστ στον πληθυσμό. Στην παραπάνω κατεύθυνση ανανεούμενης-περιοδικής λήψης τεστ στις ειδικές ομάδες πληθυσμού (ROMA) και στην δομή φιλοξενίας σε ξενοδοχείο της πόλης μας.

2. Αγορά από τους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου, Αγρινίου (έχουν λάβει από το ΥΠΕΣ 1.800.000 ευρώ) αντιδραστηρίων και τεστ και διαθεσή τους στα Νοσοκομεία του Νομού, ώστε μέχρι την προμήθεια του Μοριακού Αναλυτή να εκλείψει το θλιβερό φαινόμενο εξαγωγής αποτελεσμάτων από το εργαστήριο της Πάτρας μετά από έξι (6) ημέρες, λόγω της έλλειψης αντιδραστηρίων, που είχε ως αποτέλεσμα θετικοί εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγρινίου να μεταδώσουν την όποια διασπορά στην υγειονομική κοινότητα και όχι μόνο.

3. Εξετάσεις στο ιικό φορτίο του συνόλου του Δικτύου Ύδρευσης-Αποχέτευσης των Δήμων από τις ΔΕΥΑ. Στο Μεσολόγγι δεν έχει πραγματοποιηθεί από την ΔΕΥΑΜ ακόμη, γιατί μεταξύ των άλλων το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ  έχει να συνεδριάσει ένα (1)  μήνα τώρα!

4. Δημιουργία νέας κοινής βάσης δεδομένων μεταξύ νοσοκομείου και ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ για την αποστολή με ακρίβεια των στοιχείων από τα αποτελέσματα που λαμβάνονται, ώστε να αποφεύγονται τυχόν ΄΄διπλοεγγραφές΄΄ ή να μην καταχωρούνται  στοιχεία.

Τέλος για μια ακόμη φορά κάνω δημόσια έκκληση - μιας και από ότι φαίνεται έχει ΠΑΓΩΣΕΙ η διαδικασία καταβολής δώρου επιδόματος για τα Χριστούγεννα στους Υγειονομικούς-, ότι αυτό πρέπει να δοθεί σε ΟΛΟΥΣ χωρίς προαπαιτούμενα και εξαιρέσεις.

 

Παπαδόπουλος Παναγιώτης
Αν. Διοικητής του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου
«ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
Διαβάστηκε 647 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.