Σάββατο, 23η Ιανουαρίου 2021  4:49 πμ

 

SITE DESCRIPTION

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 18:09

2η Ανοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

To Τμήμα  Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, που ιδρύθηκε πέρυσι, διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά, Ανοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας, στις 30 Νοεμβρίου 2020. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΕΛΚΕΘΕ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Ιχθυολόγων και άλλους φορείς.  Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της ΕΛΟΠΥ, με θέμα «Η ΕΛΟΠΥ στηρίζει την  Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια την εποχή των μεγάλων προκλήσεων».

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών η κλιματική αλλαγή, οι αλιευτικοί πόροι και οι υδατοκαλλιέργειες, οι ανθρώπινοι πόροι και η αγορά εργασίας στις υδατοκαλλιέργειες, καινοτόμες προσεγγίσεις (R&D) και διακρατικές δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στις υδατοκαλλιέργειες.

Η ΕΛΟΠΥ στηρίζει ενεργά τις δράσεις που αφορούν τον Κλάδο και τις πρωτοβουλίες της Ακαδημαϊκής Κοινότητας της χώρας μας, με στόχο να γίνει γνωστή η δραστηριότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στο ευρύ κοινό και να εδραιωθεί η ταυτότητα του ελληνικού ψαριού.

Σχετικά με την  Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Υποστηρίζοντας ενεργά την αειφόρο ανάπτυξη των Μελών της, η µη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας ιδρύθηκε το 2016 και αποτελείται σήµερα από 23 Μέλη, με µονάδες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Αντιπροσωπεύοντας το 80% της ελληνικής υδατοκαλλιέργειας, η ΕΛΟΠΥ αυτοχρηµατοδοτείται µέσω απλού µηχανισµού εισφορών και προσφορών των Μελών της, στα οποία παρέχει πολλαπλά οφέλη όσον αφορά στη συνεργασία, την υποστήριξη, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την πρόοδο, την επίλυση προβληµάτων, την επικοινωνία µε τις αρχές και άλλα.

Αποστολή της EΛΟΠΥ είναι η εδραίωση της ελληνικής ταυτότητας και η ανάδειξη των αξιοσημείωτων χαρακτηριστικών και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των φρέσκων ελληνικών ψαριών, που αναπτύσσονται µε φροντίδα, εμπειρία και τεχνογνωσία στα ιχθυοτροφεία των Μελών, στην πεντακάθαρη ελληνική θάλασσα, σύμφωνα µε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Διαβάστηκε 229 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα