Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:14 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 19:57

Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση το «Πράσινο Σημείο» του Δήμου Ναυπακτίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Β. Γκίζας: «Ο Δήμος Ναυπακτίας συμβαδίζει με τα ζητούμενα της εποχής»

Ο Δήμος Ναυπακτίας θα αποκτήσει το δικό του «Πράσινο Σημείο», καθώς στις 23 Νοεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». 

Πιο συγκεκριμένα, και βάσει της μελέτης του έργου, αναμένεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο «Πράσινο Σημείο», μαζί με το «Κέντρο Ανακύκλωσης, Εκπαίδευσης, Διαλογής στην Πηγή» (Κ.Α.Ε.Δι.Σ.Π.), συνολικής έκτασης 4.150,97 τμ. Το έργο είχε ως χρονική αφετηρία δρομολόγησης την προηγούμενη θητεία, ενώ κατά τη διάρκεια της παρούσας ολοκληρώθηκε η σύνταξη των μελετών και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση. 

Στην εν λόγω δομή θα συγκεντρώνονται ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά (ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές, συσσωρευτές, ελαστικά, βρώσιμα έλαια, ογκώδη αντικείμενα, πράσινα/κλαδέματα, μπάζα) που δεν κατευθύνονται στους κάδους απορριμμάτων, με ταυτόχρονο στόχο και την προώθηση πρακτικών επαναχρησιμοποίησης-ανταλλαγής τους. Στο πλαίσιο της δράσης προβλέπεται η προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών της εγκατάστασης, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ. Σε συνδυασμό με την παραπάνω παρέμβαση, το «Κέντρο Ανακύκλωσης, Εκπαίδευσης, Διαλογής στην Πηγή» θα συμβάλει στην εκπαίδευση-ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη της ορθής πρακτικής ανακύκλωσης, αλλά και της διαλογής των υλικών στην πηγή. 

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, κ. Βασίλης Γκίζας, με δήλωση εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση, σημειώνοντας: «Ο Δήμος Ναυπακτίας είναι ένας από τους καλύτερους Δήμους της χώρας σε θέματα ανακύκλωσης. Αυτό αποτελεί δείγμα της σωστής δουλειάς που έχει γίνει έως σήμερα στην περιοχή στον τομέα αυτό. Χρέος μας είναι να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο, ενσωματώνοντας επιπλέον παρεμβάσεις στην καθημερινότητα όλων μας, φορέων και πολιτών, ακολουθώντας τις επιταγές των καιρών και βελτιώνοντας βήμα-βήμα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα». 

Διαβάστηκε 464 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.