Σάββατο, 16η Ιανουαρίου 2021  8:40 μμ

 

SITE DESCRIPTION

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 20:11

Πανελλήνιες: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου αιτήσεις για εξετάσεις του 2021

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές θα γίνουν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά από τους ενδιαφερόμενους μέσω e-mail στη σχολική τους μονάδα, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα καταθέσουν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ τις αιτήσεις συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους έως το τέλος Νοεμβρίου ή και αρχές Δεκεμβρίου (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν επίσημα σήμερα).

Η αίτηση αυτή συνήθως γινόταν από τους μαθητές τον μήνα Μάρτιο κάθε έτους, αλλά όπως έγινε γνωστό ειδικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση – Δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) στα σχολεία, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά. Mε όμοια απόφαση θα καθοριστεί ο χρόνος και η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων – Δηλώσεων των αποφοίτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021.

Οι μαθητές θα δηλώσουν ειδικά μαθήματα και την Ομάδα Προσανατολισμού με τα τέσσερα μαθήματα, στα οποία θα εξεταστούν πανελλαδικά για να έχουν πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.

Οι μαθητές δηλώνουν υποχρεωτικά την Ομάδα Προσανατολισμού που ήδη έχουν επιλέξει και παρακολουθούν. Αν πρόκειται για μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας τότε αυτοί δηλώνουν υποχρεωτικά ως τέταρτο μάθημα το μάθημα που έχουν επιλέξει και παρακολουθούν δηλαδή είτε το μάθημα των Μαθηματικών, προκειμένου να έχουν Πρόσβαση στις Σχολές και στα Τμήματα του δεύτερου Επιστημονικού Πεδίου είτε το μάθημα της Βιολογίας προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις Σχολές και στα Τμήματα του τρίτου Επιστημονικού Πεδίου.

ethnos.gr

Διαβάστηκε 246 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα