Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:27 πμ
 
wm small
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 18:50

Εγκλωβισμένος σε ένα «αρχαίο» οργανισμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες ο δήμαρχος Αγρινίου προχώρησε σε αλλαγές σε διευθυντές και προϊσταμένων υπηρεσιών του δήμου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αλλαγές έγιναν ιδία βουλήσει, σε ορισμένες άλλες όμως, όπως αυτή του Προϊσταμένου των Οικονομικών Υπηρεσιών, οι αλλαγές γίνονται αναγκαστικά, αφού προέκυψαν παραιτήσεις στο μεσοδιάστημα. Το ανακάτεμα όμως της… «τράπουλας» σε υπηρεσιακό επίπεδο βρίσκει το Γιώργο Παπαναστασίου να κρατάει λίγα «χαρτιά» στα χέρια του. Αυτό που περιορίζει τις επιλογές του δημάρχου και τον αναγκάζει κάθε φορά να έχει να επιλέξει από μια μικρή «δεξαμενή» υπηρεσιακών στελεχών είναι ο Οργανισμός του Δήμου Αγρινίου. Αυτός ο… απαρχαιωμένος Οργανισμός, που σε μεγάλο βαθμό δεν ανταποκρίνεται πια στις ανάγκες της καθημερινότητας του Δήμου, στις ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης γραμμής για νέες θέσεις προσωπικού και φυσικά στις διαθέσιμες επιλογές που πρέπει να έχει ένας δήμαρχος για να μπορέσει να «πάρει» το καλύτερο από το προσωπικό του Δήμου. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια πολλά έχουν αλλάξει σε επίπεδο προσωπικού στο Δήμο Αγρινίου μέσα από μετατάξεις και σε κάποιες περιπτώσεις προστέθηκε στο δυναμικό του δήμου άνθρωποι με πολλά προσόντα. Αυτές τις εξελίξεις ο Οργανισμός του Δήμου Αγρινίου δεν μπορεί πλέον να τις παρακολουθήσει. Αντιθέτως γίνεται τροχοπέδη.

«Εγώ προέρχομαι από τον ιδιωτικό τομέα και κάποια στιγμή θα πρέπει και ο δημόσιος τομέας να μάθει να λειτουργεί, όπως ο ιδιωτικός τομέας. Η διαφορά όμως είναι ότι εγώ δεν έχω δικαίωμα, ούτε να ορίσω διευθυντές και προϊσταμένους. Είναι δυνατόν αυτό; Με ποιους θα κάνω τη δουλειά μου;»  είχε πει ο Γιώργος Παπαναστασίου σε συνέντευξή του προ μερικών εβδομάδων στο «Δυτικά Fm 98,2».

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί ο Οργανισμός δεν αλλάζει, από τη στιγμή μάλιστα που ο δήμαρχος κατά το παρελθόν είχε παραδεχθεί αυτή την αναγκαιότητα; Το πρόβλημα μάλιστα, όπως πληροφορείται η στήλη, το έχουν προ πολλού διαπιστώσει και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, από τους στενούς συνεργάτες του δημάρχου, προτρέποντάς τον στο… μεγάλο βήμα. Η ώρα μετά από έξι χρόνια στο δημαρχιακό θώκο σίγουρα έχει φτάσει. Το μόνο που μένει είναι η απόφαση για… απεγκλωβισμό…

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 806 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.