Τρίτη, 14η Μαίου 2024  4:45 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 18:15

«Εργαστήριο παρασκευής κηραλοιφής» από τον Σύλλογο Παντάνασσας «Πυγμαίος ο Τριχώνιος»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο παρασκευής κηραλοιφής το οποίο οργάνωσε ο Σύλλογος Παντάνασσας «Πυγμαίος ο Τριχώνιος» την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παντάνασσας.Εξαιρετικά πρόθυμοι οι κάτοικοι του χωριού προσκόμισαν τα απαραίτητα υλικά, η βάση των οποίων είναι το αγνό κερί μέλισσας και το ελαιόλαδο. Ακολούθησε η προσθήκη αιθέριων ελαίων, βιταμίνης Ε και βαλσαμέλαιου.

Μετά από κάποια εξοικείωση με την όλη διαδικασία, ορισμένες νοικοκυρές ανέλαβαν ουσιαστική δράση στην τοποθέτηση της κηραλοιφής σε μικρά γυάλινα βάζα.

Πολύτιμοι συνεργάτες δεν έπαψαν να είναι τα μικρά παιδιά, τα οποία σαν μελισσάκια ανέλαβαν ρόλους και καθήκοντα τα οποία ολοκλήρωσαν με μεγάλη ευχαρίστηση.

Τέλος, οι κηραλοιφές τοποθετήθηκαν σε σκιερό μέρος ώστε να είναι προστατευμένες μέχρι το επόμενο στάδιο της δράσης, το οποίο θα είναι η διακόσμησή τους για διάθεση στην 1η γιορτή Εσπεριδοειδών στις 6 Μαρτίου 2016 στην πλατεία της Παντάνασσας.

                                                        Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Αριστέα Φ. Ξηροκώστα                                                                       Ηλίας Αθ. Παπαχρήστος

 

DSC08972

DSC09074

 

Διαβάστηκε 1873 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 18:20
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.