Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:18 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 11:13

2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου: Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Επανάσταση το Ημερολόγιο του 2021

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ημερολόγιο 2021

“Επέτειος 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση”

Για ένατη σχολική χρονιά  εκδίδεται το ημερολόγιο του σχολείου μας με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές μας και γενικότερα την τοπική κοινωνία για την αξία της Ελληνικής  επανάστασης.

Πρόκειται για μια τιμητική αναφορά με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την εθνική μας παλιγγενεσία, βασισμένο σε κείμενα, στίχους και πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων και Ευρωπαίων Καλλιτεχνών, με την επιμέλεια των καθηγητριών του σχολείου μας Αγγελικής Παππά ΠΕ02 Φιλόλογος και Κατερίνας Ζέικου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας.

Η έκδοση αυτού του επετειακού ημερολογίου αποτελούσε χρέος και ελάχιστος φόρος τιμής του Σχολείου μας προς τους ήρωες και τους πρωταγωνιστές της εθνικής μας επανάστασης, και εκπληρώθηκε μετά από πολύ κόπο και μεράκι. Χρέος τώρα πλέον του καθενός μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της ιστορίας μας, της γλώσσας μας και της ταυτότητάς μας.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 794 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.