Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:01 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 21:23

Πανδημία : Λίγο πριν το lock down

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κρούσμα σε εκπαιδευτικό του ΣΕΚ αναστέλλει τμήματα στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Ανακοινώσεις σήμερα από Μητσοτάκη – Τσιόδρα για την πανδημία

Από ρεκόρ – ρεκόρ σε σχέση με τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού οδηγείται καθημερινά η χώρα. Χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 2646 νέα κρούσματα, ενώ ρεκόρ κατέγραψε και ο αριθμός των διασωληνωμένων με 179 να νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την πίεση στο σύστημα υγείας.

Στην Αιτωλοακαρνανία  η εξέλιξη της πανδημίας το τελευταίο διάστημα είναι ελεγχόμενη και τα κρούσματα που καταγράφονται συνήθως αφορούν μονοψήφιο αριθμό.  Εξάλλου χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ μόλις δύο κρούσματα στην περιοχή. Ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις τα κρούσματα που εντοπίζονται στην περιοχή δυνητικά αφορούν περιπτώσεις που προκαλούν ανησυχία, καθώς συχνά εντοπίζονται κρούσματα σε δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία κτλ. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή με τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό την προηγούμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να αναστείλουν τα δικαστήρια στο Αγρίνιο τη λειτουργία τους μέχρι την Παρασκευή 6/11. Η παρόμοια περίπτωση είναι αυτή τραπεζικού υπαλλήλου στο Αγρίνιο, που είναι ένα τα έξι κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη.

Σε κάθε περίπτωση το Αγρίνιο συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της τοπικής εξέλιξης της πανδημίας, αφού η πλειονότητα των κρουσμάτων που καταγράφονται στην Αιτωλοακαρνανία από τον ΕΟΔΥ εντοπίζεται στο Αγρίνιο. Τα τέσσερα από τα έξι κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ αφορούν την περιοχή του δήμου Αγρινίου.

Μάλιστα ένα από αυτά, σε εκπαιδευτικό του Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου προκάλεσε κινητοποίηση και στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου. Και αυτό γιατί το ΣΕΚ, που στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου, υποστηρίζει την εργαστηριακή εκπαίδευση και πρακτική άσκηση των μαθητών των ΕΠΑΛ, της ΕΠΑΣ και του ΔΙΕΚ. Έτσι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες εκεί για εργαστηριακά μαθήματα τίθενται σε καραντίνα και τα τμήματά τους αναστέλλουν τη λειτουργία τους για 14 ημέρες, έως τις 18 Νοεμβρίου. Σε καραντίνα μπαίνουν ακόμη δύο εκαπιδευτικοί του ΣΕΚ ως επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Σ.Ε.Κ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα Τμήματα Β’ Υγείας 3 και Β’ Υγείας 4 και καθώς και το Γ’ Αισθητικής, ωστόσο όπως προβλέπεται τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης. Παράλληλα απολυμάνσεις θα γίνουν σήμερα τόσο στους χώρους το ΣΕΚ, στο κτιριακό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, όσο και στο κτίριο του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου.

44 πρόστιμα το τελευταίο 24ωρο στο Αγρίνιο για μη χρήση μάσκας-Σε πεζούς τα 36

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την τήρηση μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς. Στο Αγρίνιο χθες κατεγράφησαν 44 νέα πρόστιμα των 150 ευρώ για μάσκα.

Συγκεκριμένα:

  •  1 πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος
  •  2 πρόστιμα σε πελάτες καταστημάτων
  •  3 πρόστιμα σε επιβάτες λεωφορείων
  •  36 πρόστιμα σε πεζούς
  •  2 πρόστιμα σε πεζούς οι οποίοι κυκλοφορούσαν πέραν του επιτρεπόμενου ωραρίου.

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται lockdown

Ανακοινώσεις σήμερα από Μητσοτάκη – Τσιόδρα για την πανδημία

Νέες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας θα κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός.

Στον απόηχο των νέων συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σήμερα σε δηλώσεις, ενώ στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους είναι η αύξηση των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς και στην υπόλοιπη επικράτεια. Έτσι, τα σενάρια για το ενδεχόμενο ενός lockdown “τύπου Θεσσαλονίκης” για την πρωτεύουσα έρχονται και πάλι στο προσκήνιο, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Ενώ αρκετές πληροφορίες μιλούν ακόμη και για ολικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το lockdown θα έχει άμεση ισχύ και σίγουρα πριν το ερχόμενο σαββατοκύριακο, ώστε να αποφευχθεί η έξοδος εκδρομέων και ο συνωστισμός.

Τρία ερωτηματικά

Τρία είναι τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν από τον πρωθυπουργό:

Η διάρκεια του lockdown, αν θα είναι για 15 ή για 30 ημέρες.

Η έναρξη των περιοριστικών μέτρων. Πιθανότερο είναι από τις 6:00 π.μ. της Παρασκευής ή τις 6:00 π.μ του Σαββάτου.

Τι θα γίνει με τα σχολεία. Το βέβαιο είναι ότι θα κλείσουν τα λύκεια, ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τα γυμνάσια. Τα δημοτικά σχολεία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν πιθανότατα, όπως ισχύει και στη Θεσσαλονίκη.

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 2.646 νέα κρούσματα και 179 διασωληνωμένους

Και νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε χθες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων με κορονοϊό στη χώρα καθώς τις τελευταίες 24 ώρες έφτασαν στα 2.646. Ιδιαίτερα ανησυχητικός είναι και ο αριθμός των διασωληνωμένων οι οποίοι έφτασαν στους 179.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ σήμερα ανακοινώθηκαν 2646 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 46892.  Το 9.1% αυτών θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14427 (30.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

179 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. To 88.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 305 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 18 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 673 θανάτους συνολικά στη χώρα. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη.

Δημήτρης Παπαδάκης

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 753 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.