Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  4:56 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 17:53

Παρέμβαση στην Ολομέλεια επι ενστάσεων αντισυνταγματικότητας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ρύθμιση οφειλών και τη παροχή δεύτερης ευκαιρίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας της Ελληνικής Λύσης:

Για ακόμα μια φορά βλέπουμε έναν ανέξοδο και ανεύθυνο λαϊκισμό από την Ελληνική Λύση. Μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Η ίδια η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, δεν εντόπισε ούτε ένα κώλυμα συνταγματικότητας. Ως προς τη δήθεν παραβίαση του άρθρου 17 και του άρθρου 21 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος. Στο Σύνταγμα δεν προβλέπεται η απόλυτη και άνευ όρων και προϋποθέσεων προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών. Διότι εάν το προέβλεπε τότε δεν θα λειτουργούσε το τραπεζικό σύστημα όπως λειτουργεί. Δεν θα υπήρχε το εμπράγματο δικαίωμα της υποθήκης. Αλλά κυρίως, δεν θα γίνονταν πλειστηριασμοί έως σήμερα. Αν ταυτίζεστε με τη θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος για αλλαγή της λογικής της αστικής Δημοκρατίας, πείτε το.

Αλλά η ένσταση αυτή, πέρα από αβάσιμη,είναι και βαθιά αντισυνταγματική στον πυρήνα της. Διότι παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας των πολιτών. Εξηγήστε, κυρίες και κύριοι της Ελληνικής Λύσης, γιατί ο ένας πολίτης θα πληρώνει κανονικά το δάνειο του ενώ ο άλλος δεν θα το πληρώνει, χωρίς καμία συνέπεια. Προτείνετε να δημιουργήσουμε πολίτες δύο ταχυτήτων και τελικά 2ης κατηγορίας;

Η ΝΔ είναι η πρώτη, και επαναλαμβάνω η πρώτη, κυβέρνηση που φέρνει έναν μόνιμο μηχανισμό προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο νόμος Κατσέλη, οι ρυθμίσεις ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πρόσκαιρα μέτρα, που εν πολλοίς κιόλας απέτυχαν.

Εμείς, σήμερα, ερχόμαστε να θεσμοθετήσουμε μια πάγια πολιτική προστασίας των ευάλωτων συμπολιτών μας. Εμείς τηρούμε το Σύνταγμα.

Ως προς την αποζημίωση των εργαζομένων οι συμβάσεις των οποίων καταγγέλλονται, είναι σαφές ότι δεν είστε μελετημένοι, κυρίες και κύριοι της Ελληνικής Λύσης.

Διότι η ρύθμιση αυτή, του άρθρου 109 του παρόντος νομοσχεδίου, αποτελεί mot a mot επανάληψη της ήδη ισχύουσας επί 13 έτη διάταξης του άρθρου 34 του ήδη ισχύοντος Πτωχευτικού Κώδικα.

Επί της ενστάσης αντισυνταγματικότητας του Μέρα25:

Ως προς την ένσταση του Μέρα25, σημειώνω απλά ότι απαιτεί ιδιαίτερο θράσος το κόμμα του ανθρώπου που διέλυσε την Ελληνική Οικονομία, κυνηγώντας τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα, να μιλά για αντισυνταγματικότητα. Διότι ήταν ο κ. Βαρουφάκης ως Υπουργός Οικονομικών, που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και στη ζημία της ελληνικής κοινωνίας με 100 δις. Eίναι σαφές ότι το παρόν νομοσχέδιο δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες συμπολίτες μας και επιχειρήσεις. Και είμαι περήφανος που αυτή η δεύτερη ευκαιρία θα φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απάντηση στην κριτική της αντιπολίτευση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή:

Ο Κώστας Καραμανλής, ως πρωθυπουργός, προειδοποίησε έγκαιρα για τις δυσκολίες της οικονομίας, πρότεινε και πήρε περιοριστικά μέτρα. Δυστυχώς, δεν τον ακολούθησε ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου.

Πήρε στις εκλογές με το γνωστό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», έστησε τη θεωρία του «παγόβουνου» , μας οδήγησε στα μνημόνια και ακολούθησε όλη αυτή η πολύχρονη ταλαιπωρία.

Μετά την επώδυνη περίοδο στην οποία μας οδήγησε ο κ. Παπανδρέου – κι εδώ, είναι χρήσιμο να κάνετε την αυτοκριτική σας στο ΚΙΝΑΛ - η παράταξή μας, μαζί με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου σήκωσαν και πάλι τη χώρα ψηλά.

Είμαστε περήφανοι γιατί το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα. Είναι το μόνο που δίνει ολιστική λύση στο πρόβλημα των ιδιωτικών, των επιχειρήσεων και συνολικά του ιδιωτικού χρέους".

Διαβάστηκε 484 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/