Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  8:30 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 14:16

Ο Κωστής Μαραβέγιας τραγουδάει για τους πρόσφυγες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παραπατάμε για καλό σκοπό. Ο  Aγρινιώτης Κωστής Μαραβέγιας τραγουδάει για τους πρόσφυγες.

«Κάπου, κάποτε περίμενα
να βρω και εγώ μια δανεική πατρίδα
με μια κεραία στα σύννεφα ξεθύμαινα
η πορεία μου ατέρμονη πυξίδα
πείτε πως δεν με είδατε ποτέ
φάντασμα πως ήμουν μες τη νύχτα
άντε αόρατε μου εαυτέ
ήσυχα να πούμε καληνύχτα»

Με τους παραπάνω στίχους ο Κωστής Μαραβέγιας βάζει το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και απλών πολιτών να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες που φτάνουν κάθε μέρα στα νησιά του Αιγαίου. Με τον τίτλο “Parapatam” o αγαπημένος τραγουδοποιός, σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τις Μ.Κ.Ο. Άρσις και Αίτημα, ζητάνε τη βοήθειά μας. Εθελοντισμός, χρηματική δωρεά, προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης είναι απαραίτητα στα νησιά του Αιγαίου και αλλού, σε καθημερινή βάση.

Ο Κωστής Μαραβέγιας έγραψε το τραγούδι, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το parapatam.gr, ο Manu Chao έπαιξε κιθάρα, και όλοι ελπίζουν το κοινό να ευαισθητοποιηθεί και να βοηθήσει. Στο site ο ακροατής μπορεί, εκτός από να ακούσει το τραγούδι, να μάθει περισσότερες λεπτομέρεις για τους φορείς που συμπράττουν όπως και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει. «Στεκόμαστε αμήχανοι, μετρώντας καθημερινά χαμένες ζωές συνανθρώπων μας στο Αιγαίο. Συμπολίτες μας, είτε με ατομική πρωτοβουλία είτε μέσα από διάφορες συλλογικότητες και ΜΚΟ, βοηθούν καθημερινά όπου παρίσταται ανάγκη, με αξιοθαύμαστη υπέρβαση, αγάπη και αυτοθυσία. Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι η ελάχιστη συνεισφορά σας για την ενίσχυση τους», αναφέρει ο Κωστής Μαραβέγιας και συνεχίζει: «Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση και την ευαισθησία σας. Επίσης ευχαριστώ όσους προσέφεραν για την κίνηση αυτή και προπαντός τον αγαπημένο Manu Chao για την πολύτιμη συνεισφορά στο τραγούδι, με τη μοναδική Cavaquinho κιθάρα του».

protothema.gr

Διαβάστηκε 1612 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 14:19
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.