Τρίτη, 11η Μαίου 2021  3:27 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 17:49

Δήμος Αγρινίου: Δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου έχοντας ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών υλοποίησε δύο δράσεις ενημέρωσης στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2020.

Η 15 η Οκτωβρίου έχει οριστεί από το 2008 ως «Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών».

Οι εργαζόμενοι στις Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου ενημέρωσαν τους πολίτες σχετικά με τη σημασία του πλυσίματος των χεριών, ειδικά την κρίσιμη περίοδο την οποία διανύουμε. Η δράση περιλάμβανε διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με πλήρη αναφορά και υπόδειξη στο σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών, από το επιστημονικό προσωπικό των Δομών Αστέγων.

Την 16 η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Φτώχειας, οι εργαζόμενοι των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Αγρινίου (Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Δομή Σίτισης & Παροχής Βασικών Αγαθών, Κοινωνικό Ιατρείο, Ξενώνας Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και Δομές Αστέγων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας & Υπνωτήριο) ενημέρωσαν για τα ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού.

Στον Δήμο Αγρινίου η δημιουργία μιας ανθρώπινης πόλης, όπου κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση σε τροφή, φάρμακα, φροντίδα, στέγη και θα μπορεί να απολαμβάνει τα δικαιώματα του, είναι προτεραιότητα.

Οι Κοινωνικές Δομές Δήμου Αγρίνιου (Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, Δομή Σίτισης & Παροχής Βασικών Αγαθών, Ξενώνας Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και Δομές Αστέγων: Ανοικτό Κέντρο Ημέρας & Υπνωτήριο) είναι ενταγμένες στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020.

Για τις δράσεις, τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid 19.

Διαβάστηκε 287 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα