Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:21 μμ
 
wm small
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 17:46

Ο Μάριος με την Ελευθερία στους ώμους του πάτησαν την κορυφή του Ολύμπου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συγκίνηση στο πανελλήνιο από την υπερπροσπάθεια του Μάριου Γιαννάκου που κουβάλησε στην πλάτη του την Ελευθερία και πάτησαν στην κορυφή Μύτικας στον Όλυμπο

Συγκλονιστικές στιγμές ζουν τα μέλη της ομάδας του Μάριου Γιαννάκου στέλνοντας δυνατό μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο. Ο νεαρός δρομέας κουβάλησε στην πλάτη του την Ελευθερία και στις 09:02 σήμερα (5/10) το πρωί πάτησαν στην κορυφή του Μύτικα στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.917 μέτρα.

«Τίποτα πιο αληθινό»
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο. Η ώρα είναι 09:02. Φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας», έγραψε ο Μάριος Γιαννάκου στον λογαριασμό του στο facebook μαζί με μία φωτογραφία από τη βουνοκορφή του Ολύμπου. Η συγκίνηση είναι μεγάλη, καθώς εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου τούς δίνουν κουράγιο, δύναμη και φυσικά συγχαρητήρια.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Ο Μάριος Γιαννάκου γνώρισε την Ελευθερία πριν από δύο εβδομάδες σε ένα καφέ που διατηρεί κοινή τους φίλη στην πόλη της Δράμας. Ο Μάριος μιλούσε για τα κατορθώματα του και τότε η Ελευθερία του είπε πως θα ήθελε κάποτε να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου. Ετσι ξεκίνησε η κουβέντα και σήμερα έγινε πράξη το όνειρο της.

Φοιτήτρια της βιολογίας με κινητικά προβλήματα, η Ελευθερία ήταν διστακτική στην αρχή αλλά ο Μάριος κατάφερε να την πείσει και έτσι σήμερα το πρωί έκαναν πραγματικότητα το ξεχωριστό εγχείρημα τους που πραγματικά συγκινεί το πανελλήνιο. Την προσπάθεια τους υποστήριζε ομάδα ειδικών ορειβατών, γιατρών, μετεωρολόγων αλλά και δύο πεζοναύτες. Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η κατάβαση προς το καταφύγιο.

«Ανεβήκαμε αρκετά γρήγορα το πρώτο κομμάτι και μετά περάσαμε στο δύσκολο κομμάτι, που είναι πολύ τεχνικό και είναι αρκετά εκτεθειμένο και 9 η ώρα περίπου φτάσαμε πάνω στην κορυφή της Ελλάδας. Ξεκινήσαμε από το καταφύγιο στο οποίο κατασκηνώναμε τις τελευταίες δύο ημέρες, από τα 2.400μ. και φτάσαμε στα 2.918. Εγώ ήμουν περίπου δύο ημέρες πριν ώστε να τσεκάρω τη διαδρομή, η Ελευθερία ήρθε χθες», είπε ο Μάριος Γιαννάκου στο ethnos.gr.

Ευχαρίστησε επίσης όσοι βοήθησαν στο να πάρει «σάρκα και οστά» το όνειρο της Ελευθερίας και συγκεκριμένα την ομάδα που τους συνόδευε, αλλά και την Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, τη μονάδα βατραχανθρώπων, για την υλικοτεχνική υποδομή αλλά και την παρουσία του εκπαιδευτή Διονύση Πετρίδη, ο οποίος «βοήθησε τα μέγιστα να μην χάνω την ισορροπία μου».

Μητσοτάκης: Μας δίνετε δύναμη

Τα συγχαρητήρια στο μοναδικό αυτό επίτευγμα έσπευσε να δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συνδέθηκε ηλεκτρονικά και συνομίλησε με την Ελευθερία που αντιμετωπίζει με θάρρος μια σπάνια ασθένεια και σήμερα κατάφερε, με τη βοήθεια του Μάριου, να κάνει ένα όνειρό της, πραγματικότητα: Να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, στον Όλυμπο.

Η 22χρονη Ελευθερία, με καταγωγή από τη Δράμα, σπουδάζει Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο Μάριος καταγράφει εξίσου τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Μια ιστορία που, όπως είπε ο Πρωθυπουργός είναι, απλά, «φανταστική».

«Μας δίνετε έμπνευση και δύναμη», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης βιντεοκλήσης από το ορειβατικό καταφύγιο που βρέθηκαν για να επικοινωνήσουν με τον Πρωθυπουργό, συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά την ανάβασή και την κατάβασή τους αλλά και για το πώς επιτεύχθηκε ο άψογος συνδυασμός όλων των παραγόντων που οδήγησε στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε, ακόμη, με τον Μάριο για τις δικές του αθλητικές δραστηριότητες, του ευχήθηκε να έχει μια καλή συνέχεια αποδίδοντας παράλληλα τα εύσημα για τον σπουδαιότερο και ωραιότερο αγώνα της ζωής του έως τώρα και ευχήθηκε στην Ελευθερία να έχει καλή συνέχεια στις σπουδές της. «Ήταν μία καταπληκτική ιδέα και χαιρόμαστε πάρα πολύ που την υλοποιήσετε. Μας κάνετε πολύ υπερήφανους. Μου δώσατε δύναμη», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,

ethnos.gr

Διαβάστηκε 825 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.