Τρίτη, 14η Μαίου 2024  1:37 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 18:41

Μεσολόγγι: Χειμωνιάτικο πανηγύρι Αη Συμιού (φωτο-video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πανηγύρι του Αη Συμιού είναι ένα αυθεντικό πανηγύρι με ιστορικό και θρησκευτικό χαρακτήρα, που διοργανώνεται στο Μεσολόγγι .

Γιορτάζεται δυο φορές τον χρόνο της Υπαπαντής και του Αγίου Συμεών 2-3 Φεβρουαρίου και του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα της Πεντηκοστής.
Οι πανηγυριστές Αη Συμιώτες, στις 2 Φεβρουαρίου συγκεντρώνονται στa στέκια τους στον περίβολο του μοναστηριού από το απόγευμα όπου πραγματοποιείται ο Εσπερινός .

Στην συνέχεια ξεκινά το γλέντι κάτω από τους ήχους του ζουρνά και του νταουλιού μέχρι το πρωί. Οι παρέες προσφέρουν στους επισκέπτες φαγητό, ποτό και τους καλούν να χορέψουν μαζί τους .

Την άλλη μέρα το πρωί τελείται στο μοναστήρι η Θεία λειτουργία και το απόγευμα οι πανηγυριστές γυρνούν στην πόλη του Μεσολογγίου, στα στέκια τους, όπου συνεχίζουν το γλέντι μέχρι το πρωί.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το χειμωνιάτικο παραδοσιακό πανηγύρι του Αη Συμιού στην παρέα του κ.Βασίλη Τσαρούχη.

aisimios_mesologgi_onairnews

aisimios_mesologgi_onairnews1

aisimios_mesologgi_onairnews2

aisimios_mesologgi_onairnews3

aisimios_mesologgi_onairnews9

aisimios_mesologgi_onairnews10

aisimios_mesologgi_onairnews12

 

onairnews.gr

Διαβάστηκε 1978 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.