Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:30 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 18:13

Η διασταύρωση του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο αρχές της δεκαετίας του ’70

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

φωτο: Η διασταύρωση του Αγίου Δημητρίου. Πηγή: Δήμος Αγρινίου, ο απολογισμός μιας πενταετίας 1967-1972.

Του Λίνου Υφαντή,

Η περιοχή του Αγίου Δημητρίου αναδείχθηκε ως κύρια είσοδος της πόλης μετά την κατάργηση του σιδηροδρομικού σταθμού. Σε αυτό συντέλεσε και η αναβάθμιση των οδικών συγκοινωνιών. Ο Δήμος Αγρινίου επί δικτατορίας εξέδωσε ένα τεύχος με τίτλο “Ο απολογισμός μιας πενταετίας 1967-1972”. Ανάμεσα στα έργα που προβάλλονταν ήταν και το “Πάρκο Αγίου Δημητρίου”, που διακρίνεται στην παραπάνω εικόνα. Η φωτογραφία ίσως τραβήχτηκε από τον νεοσύστατο τότε Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ή από ένα άλλο υπερυψωμένο σημείο.

Διακρίνεται η σημερινή διασταύρωση του Αγίου Δημητρίου με μια νησίδα κυκλοφορίας στη μέση καθώς και ο δρόμος προς Δοκίμι που στρίβει δεξιά. Επίσης το κάτω μέρος της Εθνικής Οδού είναι άκτιστο ενώ η περιοχή “Αη Βασιλιώτικα” δεν έχει οικοδομηθεί πλήρως ακόμα. Αριστερά διακρίνεται ένα λεωφορείο, το οποίο -τρόπον τινά- σηματοδοτεί την νέα εποχή των συγκοινωνιών.

Σήμερα η περιοχή έχει τελείως διαφορετική εικόνα, έχει οικοδομηθεί πυκνά. Επίσης έχουν την έδρα τους πολλές επιχειρήσεις στη σημερινή Εθνική Οδό, η οποία είναι η μόνη διέξοδος από και προς την Ιονία Οδό.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 881 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.