Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  2:09 μμ
 
wm small
Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 17:45

Παναιτωλικός: Κρας τεστ… αρνητικό!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανέτοιμος ο Παναιτωλικός, προβλημάτισε στην εντός έδρας φιλική ήττα από τον Πας (0-1)

Πρόβα τζενεράλε χθές για τον Παναιτωλικό στο τελευταίο του φιλικό μια εβδομάδα πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος με την ομάδα του Μ. Χάβου να αντιμετωπίζει τον Πας Γιάννινα, σε ένα παιχνίδι όπου τόσο κόουτς του Παναιτωλικού όσο και ο συνάδελφός του προπονητής του Πας κ. Γιαννίκης είχαν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά το βαθμό ετοιμότητας των ομάδων τους.

Τα προβλήματα δεν έλλειψαν από τον Χάβο όπου δεν είχε στη διάθεσή του τους Μάζουρεκ, Ματσόλα, Μεντίνα και Περέιρα με τους τρεις πρώτους να μένουν εκτός φιλικού περισσότερο για προληπτικούς λόγους και τον Περέιρα να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού εδώ και αρκετές ημέρες.

Με Κνετ στο τέρμα, Καρασαλίδη και Μαλή στο κέντρο της άμυνας, Βάντερσον και Τζανακάκη στα άκρα, Ντάλσιο Τσιγγάρα και Ντίας στον άξονα, Μεντόζα και Αριγίμπι στις πτέρυγες και τον Βέργο στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναιτωλικός με τους Μεντόσα και Ντίας να αλλάζουν θέσεις εκατέρωθεν, σε μια διάταξη 4-2-3-1.

Περισσότερο ορεξάτος μπήκε στο παιχνίδι ο Πας, σταδιακά όμως ο Παναιτωλικός ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να φανεί απειλητικός κυρίως από τα πλάγια με τον Αριγίμπι, οι προσπάθειες όμως των παικτών του Χάβου ήταν ημιτελείς χωρίς κάποια ουσιαστική απειλή προς την εστία του Χουτεσιώτη.

Από την πλευρά του ο Πας προσπάθησε να απειλήσει στην κόντρα χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα σε ένα ημίχρονο όπου πλην κάποιων μακρινών σουτ των Ντίας, Βέργου και Μεντόσα που δεν απείλησαν τον Χουτεσιώτη, δε σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση με τον Παναιτωλικό να δείχνει μεν διάθεση αλλά και πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, κομμάτι το οποίο ο Χάβος πρέπει να δουλέψει περισσότερο.

Η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Αγρινίου ήταν το πολύ θετικό του πρώτου μέρους, με σωστές αλληλοκαλύψεις και κερδισμένες μπάλες στον αέρα, σε ένα πρώτο μέρος που ήταν άνοστο και άγευστο τόσο από πλευράς παραγωγής ποδοσφαίρου όσο και ευκαιριών για τις δύο ομάδες.

Με πέντε αλλαγές ξεκίνησε στην επανάληψη ο Πας σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που δεν είχε κάποια αλλαγή στην αρχική του ενδεκάδα. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα των Ιωαννίνων έδειχνε να πατά καλύτερα στο τερέν σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που συνέχιζε την προβληματική εικόνα του πρώτου μέρους χωρίς ιδέες και μηδενική παραγωγή φάσεων.

Σταδιακά οι δύο προπονητές άλλαξαν σχεδόν όλη την αρχική τους ενδεκάδα, ωστόσο κάποιες φάσεις δημιουργήθηκαν μπροστά στις αντίπαλες εστίες με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο επικίνδυνοι.

Ο Ελευθεριάδης (64’) έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Κνετ να λέει εντυπωσιακό «όχι» στο τετ – α- τετ και λίγο αργότερα (76’) το κοντινό σουτ του Γροσδάνη δε βρήκε στόχο.

Δε συνέβη όμως το ίδιο και στο 79’ με τον Νάουμετς να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Παμλίδη και από κοντά να ανοίγει το σκορ, στη μοναδική φάση που η άμυνα του Παναιτωλικού πιάστηκε… αδιάβαστη.

 Η όποια αντίδραση του Παναιτωλικού εξανεμίσθηκε σε μια κοντινή κεφαλιά του Καββαδία που δε βρήκε στόχο (81’) και σε μια σέντρα – σουτ του Μπελεβώνη που κατέληξε άουτ με τον Πας να παίρνει τελικά τη φιλική νίκη με ένα – μηδέν, όντας καλύτερος στην επανάληψη απέναντι σε ένα Παναιτωλικό που προβλημάτισε με την απόδοσή του δείχνοντας ανέτοιμος και με πολλά προβλήματα κυρίως από τη μέση και μπροστά.

Εν κατακλείδι, το κρας τεστ μόλις μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν αρνητικό και ο Μάκης Χάβος καλείται να διορθώσει πολλά εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος όπου ο Παναιτωλικός ταξιδεύει στο Ηράκλειο για την πρώτη δοκιμασία απέναντι στον ΟΦΗ.

Συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Κνετ (70’ Μελίσσας), Βάντερσον (71’ Σκόνδρας), Καρασαλίδης, Ντάλσιο (80’ Σκιαδάς), Ντίας (80’ Μπελεβώνης), Αριγίμπι (80’ Άλβαρες), Τζανακάκης (71’ Ταχάρ), Βέργος (80’ Καββαδίας), Μεντόσα (59΄Ντουάρτε), Τσιγγάρας, Μαλής (71’ Κωνσταντόπουλος)

Πας Γιάννινα: Χουτεσιώτης (61’ Γιαννίκογλου), Παντελάκης (46’ Πανουργιάς), Σάλιακας, Κάργας (κιτρ. 73’ Γώγος), Πίρσμαν (46’ Πήλιος κιτρ.), Λεό (61’ Καρτάλης), Κάστρο (46’ Λιάσος κιτρ.), Λώλης (46’ Νάουμετς), Σιόντης (61’ Γρασδάνης), Ελευθεριάδης, Κριζμάν (46’ Παμλίδης)

Π.Κ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 781 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 17:48
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News