Τετάρτη, 15η Μαίου 2024  10:46 μμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 18:31

Εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“…Οι πατρίδες δεν πεθαίνουν, ούτε είναι δυνατόν να χαθούν από τη μνήμη μας.  Όσο ανήκουμε εμείς σ’ αυτές τις πατρίδες τόσο κι αυτές ανήκουν σε μας. Δεν μπορούμε να σβήσουμε την ιστορία μας, τις παραδόσεις μας, το συναξάρι και το μαρτυρολόγιό μας. Μόνο να προσθέτουμε ψηφίδες, στην προσπάθειά μας να συνθέσουμε το ψηφιδωτό απ’ τον καημό της  Ρωμιοσύνης…“,  τόνισε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων νομού Αιτωλoακαρνανίας κ. Κική Ιωακειμίδου – Μαυρίκα, ανοίγοντας την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, την περασμένη Κυριακή 31 Ιανουαρίου σε  κοσμικό κέντρο  στον Άγιο Κων/νο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου (παιδικά, εφηβικό, ενηλίκων και παραστάσεων) παρουσίασαν χορούς από τη Μικρά Ασία , αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας του χορού κ. Τασούλας Γεωργιάδου.
Από την πλευρά τους μικρασιάτισσες κυρίες του συλλόγου ετοίμασαν τις βασιλόπιτες αλλά και παραδοσιακά μικρασιάτικα γλυκίσματα που προσέφεραν στους παρευρισκόμενους.
Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ανδριάνα Γκούρλια, ευχαρίστησε τόσο τους παρισταμένους όσο και τους χορηγούς της εκδήλωσης για τη στήριξή τους στο έργο του συλλόγου και ευχήθηκε το 2016 να χαρίσει σε όλους υγεία, ευτυχία, όμορφες στιγμές και πολλά χαμόγελα.
Την εκδήλωση αγκάλιασαν πλήθος μελών αλλά και φίλων του συλλόγου, παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Σύμφωνα εξάλλου με την ανακοίνωση του Συλλόγου παρέστησα η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαρία Παπαγεωργίου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νικόλαος Καζαντζής , κ. Κων/νος Καλαντζής, κ. Γεώργιος Μελιάδης, και κ. Ευθύμιος Γρίβας, ο δημοτικός σύμβουλος και Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Αιτωλ/νίας κ. Χρήστος Κολοβός, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κων/νου κ. Θεμιστοκλής Γαμβρούλης, οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Μαριάνα Μπλίκα και Ανέστης Τακορίδης, ο Έφορος του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αιτωλ/νίας κ. Παντελής Μετζεντζής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλ/νίας ¨Δ. Ψαθάς» κ. Κων/νος Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος κ. Δημήτριος Κουτρουμάνος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης « Το Παλαιόκαστρο», καθώς και μέλη από τον Λαογραφικό Σύλλογο «Συντροφιά με την Παράδοση».

Στιγμιότυπο 2 - copy

Στιγμιότυπο 3 copy

Στιγμιότυπο 5 copy

Στιγμιότυπο 6 copy

DSCN9844

DSCN9849

DSCN9850

DSCN9861

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2147 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.