Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:27 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 17:55

1ο βραβείο ποίησης χαϊκού από Αμφιλοχιώτισσα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών διεξήγαγε διαγωνισμό αφιερωμένο στον σπουδαίο Λευκάδιο Πάτρικ Χερν για τα 170 χρόνια από τη γέννηση του. Ο Λευκάδιος Πάτρικ Χερν , γνωστός επίσης με το ιαπωνικό όνομα Γιάκουμο Κοϊζούμι, ήταν διεθνής συγγραφέας ιρλανδοελληνικής καταγωγής που έλαβε την ιαπωνική υπηκοότητα το 1896.Ήταν περισσότερο γνωστός για τα βιβλία του για την Ιαπωνία, ιδιαίτερα για τις συλλογές του για τους ιαπωνικούς θρύλους και ιστορίες φαντασμάτων.

Η συγγραφέας Νένα Μπούρα έχει εκδόσει δύο βιβλία από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές (” Είπαμε πολλά και σώνει ” , ” Κει που λούζονταν Νεράιδες” ) τα οποία είχαν παρουσιαστεί στην γενέτειρα της, την Αμφιλοχία. Ασχολείται με το λαϊκό παραμύθι και είναι αφηγήτρια στην ομάδα παραμυθιού ” Παραμυθοκλωστή”.

Η απονομή των βραβείων έγινε στις 4 Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

e-maistros.gr

Διαβάστηκε 1593 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.