Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  9:24 μμ
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 18:53

Επιμελητήριο, γιατροί και φαρμακοποιοί στηρίζουν το συλλαλητήριο για την Υγεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχει στο Παναιτωλοακαρνανικό Συλλαλητήριο για τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και τις δομές υγείας που συνδιοργανώνουν το σύνολο των Φορέων του νομού.
“Η υγεία, το θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό σε μια κοινωνία και οικονομία που μαστίζεται, αποτελεί την κυρίαρχη αφορμή συσπείρωσης όλων των κοινωνικών ομάδων για την περιφρούρησή της”, αναφέρει
Καλεί όλα τα μέλη  την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016  να δώσουν το παρόν,  στο Αγρίνιο στις 11:00 το πρωί  (πλατεία Δημοκρατίας) και στο Μεσολόγγι στη 1:00 το μεσημέρι (πλατεία Μάρκου Μπότσαρη), για να απαιτήσουν το αυτονόητο δικαίωμα για την κοινωνία μας. Την απρόσκοπτη και σε ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργία όλων των μονάδων παροχής υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας), με άμεση κάλυψη όλων των αναγκών σε πόρους, υλικοτεχνική υποδομή και έμψυχο δυναμικό.
Για τη διευκόλυνση και συμμετοχή των εργαζομένων του Φορέα στο Συλλαλητήριο οι Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου θα έχουν στάση εργασίας την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου από 11 π.μ. έως και τη λήξη του ωραρίου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου εξάλλου στηρίζει το Παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο για τα Νοσοκομεία Αγρινίου – Μεσολογγίου και τις δομές Υγείας της Αιτωλoακαρνανίας. Καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν ενεργά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27-01-2016 στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, κλείνοντας τα Ιατρεία τους & απέχοντας από την εργασία τους, από τις 11π.μ. έως στις 2 μ.μ.
Με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδος την Παρασκευή
22 Ιανουαρίου , συμμετέχει στη διαμαρτυρία της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο του Αγρινίου, με 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 έως και τις 2.
Μέλη του Δ.Σ. καθώς και απλοί φαρμακοποιοί θα δώσουν το παρόν στην κεντρική πλατεία, εντείνοντας την προσπάθεια όλων των φορέων της πόλης να αναδειχθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και πάρα πολύ καιρό και προκαλεί τεράστια ανασφάλεια στον πληθυσμό της Αιτωλοακαρνανίας. Αναφέρει χαρακτρηριστικά ο Σύλλογος:
Με την υγεία δεν κάνουμε πειράματα.
Στην υγεία δε χωρούν συμβιβασμοί.
Η ασθένεια δεν αναλύεται ούτε μετριέται με νούμερα.
Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν είναι δαπάνη. Είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της πολιτείας .

 

Διαβάστηκε 1172 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News