Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  8:17 μμ
Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016 01:31

Aνακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας για το Ασφαλιστικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Aνακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας για το Ασφαλιστικό:

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με σχέδια νόμου γύρω από το «ασφαλιστικό θέμα» όπου στον βωμό των μνημονιακών απαιτήσεων θυσιάζονται εργατικά κεκτημένα δικαιώματα, ανθρώπινες αξίες, οικογενειακοί προγραμματισμοί και ιδρώτας ετών.
Την 22-01-2016 ο Υπουργός Εργασίας κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ Γεώργιος παρουσία του Υπουργού μας κ. ΤΟΣΚΑ Νικόλαου, του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. ΦΡΑΓΚΟΥ Νικόλαου και σύσσωμης της φυσικής μας ηγεσίας καθώς και του προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ κάνοντας μία από τις γνωστές του στροφές άλλαξε πάλι τα δεδομένα στο Ασφαλιστικό των ενστόλων και δοκιμάζει με τις αιφνιδιαστικές και ανάλγητες δηλώσεις του, για ακόμη μία φορά τις αντοχές της κοινωνίας και των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας στην χώρα.
Αφού πριν λίγες ημέρες καθησύχαζε άπαντες για το ειδικό καθεστώς των ενστόλων το οποίο μάλιστα με μνημονιακή απαίτηση τα μεσάνυχτα της 15 Αυγούστου 2015 (μετατράπηκε σε 40 έτη υπηρεσίας ή 60 ετών σε σύνταξη) αιφνιδιάζει άμεσα όλους τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας και μας δηλώνει ότι το νέο Ασφαλιστικό θα περιλαμβάνει την προϋπόθεση ότι το 67 έτος ηλικίας θα είναι έτος που απαιτείται για να συνταξιοδοτηθεί ο εργαζόμενος στα Σ.Α., αγνοώντας ότι οι εργαζόμενοι στα Σ.Α. διέπονται από ειδικό καθεστώς το οποίο περιλαμβάνει 6 ήμερη εβδομαδιαία εργασία, καθώς και εργασία σε αργίες και εθνικές επετείους και μία σωρεία άλλων γνωστών διατάξεων.
Εν συνεχεία από τα λόγια του Υπουργού και τα υπονοούμενα που άφησε να αιωρούνται, υπό αμφισβήτηση θεωρείται και το καθεστώς της μάχιμης πενταετίας καθώς και οι έως τώρα καταβαλλόμενες κρατήσεις.
Το υγιές ταμείο μας (ΤΕΑΠΑΣΑ) που ενώ τον Ιανουάριο του 2015 θα παρέμεινε ως έχει, στη συνέχεια το καλοκαίρι του 2015 άλλαξε πάλι μορφή και τα αποθεματικά του θα εισέρχονταν στην χοάνη του νέου υπέρ ταμείου ΕΤΕΑ. Στη συνέχεια, κατόπιν διαβούλευσης με το συνδικαλιστικό μας κίνημα, με υπουργική απόφαση θα γίνονταν επαγγελματικό ταμείο Σωμάτων Ασφαλείας. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους όμως, ο Υπουργός Εργασίας κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ Γεώργιος ακύρωσε ξανά με νόμο τα μέχρι εκείνη τη στιγμή κεκτημένα και με νόμο που ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων, με δική του πρόταση, το ταμείο μας από επαγγελματικό το έστειλε εκ νέου στο ΕΤΕΑ.
Δεν έφτανε μόνο αυτή η ανακοίνωση του κ. Υπουργού Εργασίας αλλά θεωρεί ότι όσοι ένστολοι με τον νόμο ΛΟΒΕΡΔΟΥ –ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ το 2010 κατοχύρωσαν κεκτημένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα αυτά ανατρέπονται και μάλλον οι ένστολοι εγκλωβίζονται στην ενεργό υπηρεσία.
Είναι αλήθεια ότι τα φαρμακεία της χώρας μετά τις δηλώσεις του κ. Υπουργού Εργασίας γέμισαν με ουρές από μελλοντικούς συνταξιούχους που επιζητούσαν φαρμακευτική αγωγή για καρδιακά νοσήματα καθώς και για ιλίγγους.
Οι συνάδελφοι μας, κατόπιν των ανωτέρω, θα πρέπει να σταθούν διπλά στο σωματείο μας και στο συνδικαλιστικό κίνημα και να ζεσταίνουν τις «μηχανές» για ειρηνικές διαδηλώσεις, ανασύροντας στην μνήμη τους τις δηλώσεις των κυβερνώντων για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, την 13η σύνταξη και άλλες δηλώσεις που αφορούν τον κλάδο μας, όπως αποκατάσταση του 50% των μισθών στα επίπεδα του 2012 κατόπιν της αποφάσεως του Σ.Τ.Ε. κ.τ.λ.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας δηλώνουμε ότι, μετά την σύντομη αποθεραπεία της κοινωνίας και των συναδέλφων ιδίως από τους «ΙΛΙΓΓΟΥΣ» που προκάλεσαν οι κυβερνώντες με τους υπό ψήφιση νόμους και τις τηλεοπτικές και μη δηλώσεις τους, θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που αποφασιστούν από την Π.Ο.ΑΣ.Υ., τόσο σε Πανελλαδικό επίπεδο όσο και σε τοπικό, οι οποίες δεν θα έχουν προηγούμενο στην ιστορία του Συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Επίσης η Ένωση μας θα σταθεί αλληλέγγυα στις ειρηνικές διαδηλώσεις όλων των κλάδων των εργαζομένων, καθώς τόσο των Αγροτών όσο και των Ελευθέρων Επαγγελματιών, απέναντι στο σχέδιο «ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ» που προβάλλεται ως μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού συστήματος.

Ως Αστυνομικοί Υπάλληλοι διατηρήσαμε με την ίδια μας την ζωή την κοινωνική ευταξία ιδίως κατά την περίοδο των μνημονίων, των ετών του 2010 έως το 2016.

«ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ Η ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΗΧΗΣΕ»
Κανείς συνάδελφος να μην μείνει αμέτοχος στις επερχόμενες κινητοποιήσεις, το χρωστάμε στις οικογένειες μας και τα παιδιά μας .

«Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
1. Π.Ο.ΑΣ.Υ
2. ΓΕ.Π.Α.Δ.Δ.Ε
3. Δ.Α ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ/Γ.ΕΛ
4. κ. Βουλευτές Ν. ΑιτωλοακαρνανίαςΓια το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

ΡΑΥΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος                     ΚΩΣΤΑΚΗΣ Αντώνιος

 

 

 

Διαβάστηκε 1201 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News