Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  8:19 μμ
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 19:00

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΣΔΕ Αγρινίου στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ΣΔΕ Αγρινίου, στο πλαίσιο του καινοτόμου εκπαιδευτικού του προγράμματος και του ανοίγματος του σχολείου στην τοπική κοινωνία, οργάνωσε και πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα 22 Ιανουαρίου 2016 εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοδεύουσα κινητή έκθεση του  Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά που φιλοξενείται στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο.

koi-sde-moys-texn1Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Αγρινίου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, ξεναγήθηκαν στο χώρο της έκθεσης από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του ΕΚΦΕ Αγρινίου Τσοβόλα Σπυρίδων και Ντασιώτη Θεοφάνη, σε μια μοναδική έκθεση με  τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων. Πρόκειται για μια πολυδιάστατη επιστημονική προσέγγιση του εκπαιδευτικού κ. Κώστα Κοτσανά, εμπνευστή και πρωτεργάτη του Μουσείου, που παρουσιάζει  εκθέματα μηχανημάτων που εφήυραν  και χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες.

koi-sde-moys-texn2Μέσα από την παιδαγωγική και διεπιστημονική αξία των εκθεμάτων οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Αγρινίου γνώρισαν τη σχετικά   άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και διαπίστωσαν   ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

koi-sde-moys-texn4

 

πηγή: http://agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 1511 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News