Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:47 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 21:54

Δρομίστα Αιτωλοακαρνανίας - Ευρωπαική Γιορτή Μουσικής Κοιλάδα Αχελώου 2020 (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Φέτος για τη λήξη του Φεστιβάλ, επιλέξαμε την πανέμορφη Δρομίστα- θέλοντας να σηματοδοτήσουμε ένα ζωντάνεμα της Γης, μέσα απ'τον θεσμό της Ευρωπαικής Γιορτής Μουσικής!.

Η Δρομίστα, είναι πέτρινο εγκατελελειμμένο- σχεδόν ακατοίκητο ορεινό χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στην παλιά επαρχία του Βάλτου και απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο.

Το χωριό είναι κτισμένο σε υψόμετρο 640 μέτρων τοποθετημένο στα άκρα των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Καρδίτσας, Άρτας και Ευρυτανίας. Το χωριό αυτό σήμερα, έχει μόνο 2 κατοίκους. Διοικητικά, μαζί με το Νέο Αγρίδι και την Κάμινο αποτελούν την τοπική κοινότητα Αγριδίου που ανήκει στη δημοτική ενότητα Ινάχου του Δήμου Αμφιλοχίας.

Εδώ καταξιωμένοι ντόπιοι καλλιτέχνες και μουσικοί -άνθρωποι των γραμμάτων, ζωντάνεψαν το ερειπωμένο χωριό με νότες και μελωδίες το φετεινό 2ήμερο των εκδηλώσεων για την ΕΓΜ2020.

Παναγιώτης Παππάς: Λαούτο, τραγούδι
Σωτηρία Παππά: κανονάκι
Στέφανος Φίλος: βιολί
Γιάννης Σκαλτσής: κλαρίνο

Βίντεο, Γιώργος Παπαστεργής
Εναέρια πλάνα, Σεραφείμ Παππάς
Συντονισμός/ Παραγωγή, Νία Χαρίτου
Υποστήριξη, Πολιτιστικός Σύλλογος Θύαμος 1976

Διαβάστηκε 1900 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.