Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:08 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 10:51

Κυριακή 4 Οκτωβρίου o 21ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

21ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας θα υποδεχθεί τους αθλητές δρομείς για τον 21ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο. Ένα από τους  μακροβιότερου  Ημιμαραθώνιου  Δρόμους της Δυτικής Ελλάδος 

Φέτος λόγω των συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού SARS-COVID-19 η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κατά τις ημέρες διεξαγωγής του αγώνα.

Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος θα ξεκινήσει στις 09:15 από το ύψος του  αεροδρομίου του Ακτίου Βόνιτσας  με κατεύθυνση  προς τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας (δρόμος Άκτιο - Λευκάδα με μια παραλιακή παράκαμψη).

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τον δρόμο Λευκάδα - Βόνιτσα και στον συνέχεια σε μια ειδυλλιακή διαδρομή πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας (περιοχή Χώρα) θα  καταλήξει στην παραλία της Βόνιτσας  στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας 

Μαζί με τον Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο θα πραγματοποιηθεί και ο καθιερωμένος πλέον δρόμος των 5000 μέτρων αλλά και των 1000 μέτρων για μικρά παιδιά (κάτω των 12 ετών).

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει τις 09:10 από το 10ο χιλ. Του Ημιμαραθωνίου δρόμου, στο ύψος του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.

Η διαδρομή που έχει επιλεχθεί για τα 5000 μέτρα περιλαμβάνει. Το γύρω του Κάστρου (περιοχή Χώρα) , το άλσος της Σάλτινης και το πανέμορφο νησάκι της Κουκουμίτσας .

Ο αγώνας των 5000 θα ξεκινήσει στις 9:45 από την παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας .

Τα 5000 μέτρα είναι μια ευκαιρία μαζική συμμετοχής για τις  οικογένειες της πόλης μας  ( και τον όμορων πόλεων και χωριών )  αλλά και σε μεμονωμένους αθλητές να λάβουν μέρος, στον αγώνα και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Βόνιτσας .

Φυσικά για τους πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας είναι μια ευκαιρία να τρέξουν ή να περπατήσουν  για την πόλη τους ατομικά ή ομαδικά και να δημιουργήσουν γύρω από τον Άκτιο Δρόμο μια γιορτή για την πόλη τους. 

Να τονίσουμε οτι για όσους δεν μετακινηθούν με λεωφορεία της διοργάνωσης του αγώνα ή δεν διαμείνουν σε καταλύματα που θα ορίσει η επιτροπή του Ακτίου Δρόμου η συμμετοχή είναι δωρεάν .

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την προκήρυξη του αγώνα θα ενημερωθείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα με νέο δελτίο τύπου.

Διαβάστηκε 1094 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.