Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  8:21 μμ
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 18:09

Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στο Κεφαλόβρυσο- δίωρο κλείσιμο του δρόμου (φωτό-video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλη αγροτική κινητοποίηση σήμερα στον κόμβο Κεφαλόβρυσου ενάντια στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στη  φορολογία και στη γενικότερη πολιτική “αφανισμού του πρωτογενούς τομέα και των ίδιων των παραγωγών”. 

11.00: Από πολλά μέρη της Αιτωλοακαρνανίας αγρότες με τα τρακτέρ τους συρρέουν στο Κεφαλόβρυσο για τη μεγάλη κινητοποίηση  στον κόμβο που ενώνεται η παράκαμψη Αγρινίου (Ιόνιας οδός) και η εθνική οδός. Εκατοντάδες αγρότες αναμένονται από την περιοχή του Αγρινίου, τον Βάλτο, το Ξηρόμερο, την παραχελωίτιδα, τη Ναυπακτία και άλλα μέρη όπου από τις περασμένες ημέρες υπήρξαν προσυγκεντρώσεις.  Αγρότες μάλιστα προγραμματίζουν να παρουσιάσουν και ένα δρώμενο στις 13.15. Προς το παρόν η κυκλοφορία των οχημάτων δεν παρεμποδίζεται και διεξάγεται κανονικά.

12.00: Με αμείωτη ένταση καταφθάνουν τα κομβόι των αγροτών με τα τρακτέρ σε πολλά εκ των οποίων ανεμίζουν μαύρες και ελληνικές σημαίες.  Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη και ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήδη καταγράφεται δυσχέρεια στην κίνηση των διερχόμενων οχημάτων που για λίγα λεπτά ακινητοποιήθηκαν. Ο παλμός έντονος ενώ τα τρακτέρ παρατάσσονται δεξιά- αριστερά του δρόμου και σε λίγη ώρα θα παρθεί η απόφαση για το μπλόκο.Τη σημασία του έχει και το γεγονός πως στη συγκέντρωση προσήλθαν και μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων που χθες οργάνωσαν κινητοποίηση στην Ερμίτσα. Στο πλευρό των αγροτών αντιπρόσωποι της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. αυτοδιοικητικοί παράγοντες και ο δήμαρχος Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου.

13.15: Η Συντονιστική Επιτροπή  που συνεδριάζει επί τόπου αποφάσισε να μπλοκάρει την κυκλοφορία για ένα δίωρο, στις 2-4 το μεσημέρι. Εξάλλου αποφάσισε να κηρύξει ανεπιθύμητους τους βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Έγινε γνωστό πως για τις περαιτέρω ενέργειες θα συνεδριάσει εκ νέου το Συντονιστικό το απόγευμα ενώ μέλη του αύριο θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση των Πανελλήνιων Συντονιστικών στη Λάρισα καθώς σκοπός είναι να συγκροτηθεί ενιαίο και οργανωμένο μέτωπο.

14.00: Οι εκατοντάδες αγρότες προχωρούν σε δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού. Η αστυνομία είναι παρούσα με μεγάλη δύναμη ενώ δεν ε΄χει προκληθεί κανέναν πρόβλημα.  Παράλληλα αγρότες-κτηνοτρόφοι παρουσιάζουν ένα δρώμενο…
Συγκεκριμένα τρεις εξ΄ αυτών παριστάνουν ως τζιχαντιστές που σφάζουν τους αγρότες τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κατρούγκαλο. Στους ρόλους των θυμάτων ένας κτηνοτρόφος και ένας αγρότης φορώντας μάλιστα τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή που προκαλεί…τρόμο καθώς έχει συνδεθεί με τις αποτρόπαιες πράξεις του ISIS.
Tαυτόχρονα κτηνοτρόφοι χύνουν γάλα από βαρέλια και απελευθερώνουν πρόβατα στο χώρο της συγκέντρωσης  ενώ έντονος είναι ο παλμός της τεράστιας αγροτικής κινητοποίησης.

16.00: Στις 16.00 ο δρόμος άνοιξε. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένα από τη συμμετοχή τονίζοντας πως τα τρακτέρ θα παραμείνουν έως ότου αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου και υπάρξει σαφής δέσμευση απ’ τον πρωθυπουργό ότι δεν θα επιχειρήσει να επαναφέρει το σχέδιο αφανισμού των αγροτών με το επικείμενο φορολογικό. Δεν παρέλειψαν μάλιστα να σημειώσουν την ικανοποίησή τους για την πρωτόγνωρη, στα χρονικά της Αιτωλοακαρνανίας, συμμετοχή, την οποία και απέδωσαν στο γεγονός ότι, επίσης για πρώτη φορά, το σύνολο σχεδόν των αγροτικών φορέων του νομού, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και ένωσαν τις δυνάμεις τους.
Στο σημείο παραμένουν εκατοντάδες τρακτέρ και παραγωγοί. Σύμφωνα με το ψήφισμα που ενέκρινε η γενική συνέλευση, το μπλόκο θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική απόσυρση του ασφαλιστικού, ενώ οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, θα είναι αναπιθύμητα πρόσωπα αν το ψηφίσουν (e-ea.gr).

Δείτε φωτό τώρα από το σημείο:

DSCN0365

DSCN0368

DSCN0379

DSCN0382

DSCN0386

DSCN0388

DSCN0390

DSCN0392

DSCN0393

DSCN0397

DSCN0400

DSCN0403

DSCN0406

DSCN0407

DSCN0410

DSCN0413

DSCN0414

DSCN0415DSCN0417

66a2f20e-0261-46f9-8eda-3e4b0d59d1ef

101112131415

123
5
6

789

10

9

8
6

5

4

3

2

1

 πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1522 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News