Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:30 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 18:36

Τρεις Αγρινιώτες με το “Caravan Project” στο Λονδίνο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια παρέα φίλων από το Αγρίνιο, μεταξύ αυτών και ο Σπύρος Ε. Χαρατσής από τα Καλύβια, δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Λονδίνο, με το ¨Caravan Project¨, ένα πλήρως ανακαινισμένο τροχόσπιτο της δεκαετίας του ΄60 που σερβίρει κοκτέιλ, μπύρες και πολλά άλλα, σε ποικίλες δημόσιες εκδηλώσεις, από γάμους και πάρτυ έως… το φημισμένο τουρνουά τένις του Γουίμπλετον!

Ο Σπύρος Ε. Χαρατσής, ο οποίος ξεκίνησε αρχικά με το ποδόσφαιρο, στη συνέχεια δούλεψε στην Κρήτη σε ξενοδοχεία και μαγαζιά ως Barista και σήμερα εργάζεται στην βρετανική πρωτεύουσα… Ο ίδιος μας εξηγεί και μας περιγράφει την διαδρομή του:

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο ζω και εργάζομαι στο Λονδίνο. Πριν από περίπου 1 χρόνο, είχαμε την ιδέα μαζί με τους δυο φίλους μου, Μανώλη Νταβαρίνο και Θεοφάνη Μούρκα, να δημιουργήσαμε το ¨The Caravan Project¨.

Το ¨The Caravan Project¨ περιγράφεται από το μεράκι, την αγάπη και την όρεξη για δημιουργία, που μας αντιπροσωπεύει σαν ομάδα, στοχεύοντας πάντα στην ικανοποίηση των πελατών. Όλο αυτό σαφώς πλαισιώνεται από τον ¨Oscar¨, ένα Vintage caravan (τροχόσπιτο) της εποχής των ΄60s, το οποίο σήμερα είναι ένα πλήρως αναπαλαιωμένο και διαμορφωμένο Cocktail Bar που σερβίρει κοκτέιλ, prosecco, μπύρες και πολλά άλλα! Ένα κινητό τροχόσπιτο έτοιμο για κάθε είδους εκδήλωση που μπορεί να σχεδιάζουν οι πελάτες για όλες τις εποχές. Είμαστε ο τέλειος οικοδεσπότης για οποιαδήποτε εκδήλωση, αυτό περιλαμβάνει γάμους, γενέθλια, ιδιωτικές & εταιρικές εκδηλώσεις ή οποιονδήποτε άλλο εορταστικό γεγονός!

Πως προέκυψε αυτή συνεργασία με τα άλλα παιδιά; Τι κοινά στοιχεία έχετε;

Όπως σου ανέφερα είμαστε φίλοι και έχουμε κοινή καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία… Εγώ όπως γνωρίζεις ο λόγος που πήγα Κρήτη ήταν το ποδόσφαιρο. Ο Μανώλης Νταβαρίνος είναι από το Δοκίμι Αγρινίου και ήμασταν συμμαθητές, ενώ ο Θεοφάνης Μούρκας, έχει καταγωγή από τους Γιαννόπουλους Βάλτου, αλλά έζησε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ όλοι μαζί ήμασταν στο Ηράκλειο Κρήτης για αρκετά χρόνια…

Ο καθένας από εμάς (ατομικά) δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης μια δεκαετία τώρα, η συνεργασία μας (πέρα από την φιλία μας) δημιουργήθηκε και από τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία που ο καθένας από εμάς είχε να προσφέρει, έτσι ώστε το project πέρα από λειτουργικό να είναι και επιτυχημένο.

Μίλησέ μας λίγο για τις δραστηριότητές σας και την κατάσταση που υπάρχει τελευταία στην Βρετανία.

 

Δραστηριοποιούμαστε στο Λονδίνο και στις ευρύτερες περιοχές αυτού, έχοντας πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο σε μικρά και μεγάλα φεστιβάλ, γάμους, πάρτυ γενεθλίων, εταιρικά πάρτυ κ.α

Στην παρούσα φάση παραμένουμε σε lock down, ευελπιστώντας από τον επόμενο μήνα να πραγματοποιηθεί η σταδιακή άρση των μέτρων. Ο Covid-19 δημιούργησε ένα περιβάλλον αστάθειας σε όλους τους κλάδους, όπως και στον δικό μας, αυτόν της εστίασης, που φαίνεται να έχει πληγεί περισσότερο μαζί με αυτόν του τουρισμού.

Παρόλα αυτά αντιμετωπίζουμε πάντα τις δυσκολίες με χαμόγελο και αισιοδοξία, εξάλλου όπως λένε, αυτές είναι το ¨αλατοπίπερο¨ της ζωής!

Σε ποια διάσημα σημεία του Λονδίνου έχετε κάνει events; Πως σας αντιμετωπίζει ο κόσμος για τις υπηρεσίες σας;

Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που πήγαμε ήταν στο Wimbledon που είχε 5000 κόσμο , όπως και ένα ¨Christmas Market¨ στο Battersea, που είχε εξίσου πολύ κόσμο δίπλα από τον ποταμό Τάμεση!

Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός από τον κόσμο γενικά εδώ στο Λονδίνο και επίσης μετράει πολύ το ότι, ξέρουμε τι κάνουμε και πως δουλεύουμε, ο κόσμος μπορεί να το αντιληφθεί και να το διασκεδάσει! Γενικά είναι ένα πολύ καλό πρότζεκτ αλλά μας ¨χτύπησε¨ αρκετά όπως όλο τον κόσμο, ο κορωναϊός!

Θύμισέ μας ποια ήταν η αφορμή για να βρεθείς στην Κρήτη;

Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ Καλυβίων. Στην Κρήτη πήγα σε ηλικία 19 ετών για την ομάδα του Πλατάνια, έμεινα στην ομάδα 2 χρόνια κατακτώντας το Πρωτάθλημα του 10ου ομίλου της Δ’ Εθνικής, όπως επίσης το Κύπελλο νομού Χανίων αλλά και το Κύπελλο Κρήτης! Την δεύτερη χρόνια κατακτήσαμε το Super Cup αλλά με την παραμονή μας στην Γ’ εθνική (επαγγελματική κατηγορία) είχα και την τιμή να συνεργαστώ και με δυο συγχωριανούς μου ποδοσφαιριστές, τον Θανάση Ρεπετσά και τον Παναγιώτη Καρύμπα!

Μετά έπαιξα στις ομάδες Επισκοπή, Ασή Γωνιά, κατόπιν πήγα με μεταγραφή στην Α.Ε. Μεσολογγίου, όπου πήραμε και εκεί το πρωτάθλημα και ακολούθησε η στρατιωτική μουθητεία…

Τη δουλειά του Barista την έμαθες τυχαία ή πήγες σε κάποια σχολή;

Ο καφές είναι κάτι που μου αρέσει, όποτε πάντα ήθελα να μάθω περισσότερα πράγματα γι΄ αυτό! Δούλευα για αρκετά χρόνια σε ένα από τα καλύτερα Coffee shop στην Κρήτη, κάνοντας παράλληλα αρκετά σεμινάρια που είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμα.

Στο Λονδίνο που αλλού δούλεψες; Πόσες ώρες εργάζεστε ημερήσια;

Στο Λονδίνο δουλεύω σε ένα Coffee shop σαν Head Barista η δουλειά μου είναι εκτός από το να έχω την επίβλεψη του καφέ αν όλα λειτουργούν όπως πρέπει είναι να εκπαιδεύω και τους Barista του μαγαζιού!

Δουλεύω 40 ώρες την εβδομάδα κάποια στιγμή δούλευα και σαν Bartender (Δουλεύει στο μπαρ έκανα κοκτέιλ) part time στο Richmond Hill Hotel…

Σας ευχόμαστε καλές δουλειές και πάντα επιτυχίες στο ¨The Caravan Project¨!!!

Επιμέλεια: Γιώργος Αν. Πανταζόπουλος

Επισκεφθείτε τις σελίδες:

https://www.thecaravanproject.co.uk/

https://www.facebook.com/barventureuk/

Πηγή: kalyvia.gr

Διαβάστηκε 2922 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.