Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  5:58 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 21:36

Αγώνες ποδηλασίας Γαλατάς MTB RACE 2016 (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άνοιξαν επίσημα οι εγγραφές για το «Γαλατάς Mtb & Road Race 2016», τον αγώνα που έχει γίνει πια θεσμός!

To Mtbxpert μαζί με τον Δήμο Ναυπακτίας διοργανώνουν το «Γαλατάς Mtb & RoadRace» – αγώνα δρόμου και ορεινής ποδηλασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 20 & 21 Φεβρουαρίου 2016 στην περιοχή του δήμου Ναυπακτίας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά!

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Ο αγώνας θα γίνει στην περιοχή του δήμου Ναυπακτίας με έναρξη και τερματισμό το χωριό του Γαλατά.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ο αγώνας είναι open και μπορεί να συμμετέχει ο καθένας (ενήλικας) ασχέτου ηλικίας, είτε διαθέτει είτε όχι δελτίο αθλητού, αρκεί να γνωρίζει ορεινή ποδηλασία / ποδηλασία δρόμου και να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση. Για τη μεγάλη διαδρομή θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:
– Α1 ΑΝΤΡΩΝ / 18 – 29 ΕΤΩΝ
– Α2 ΑΝΤΡΩΝ / 30 – 39 ΕΤΩΝ
– Α3 ΑΝΤΡΩΝ / 40 – 49 ΕΤΩΝ
– Α4 ΑΝΤΡΩΝ / 50+
– ΓΥΝΑΙΚΩΝ
O μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι συνολικά 200 αθλητές ανά άθλημα για τον αγώνα Mtb.
Για να ισχύει μία κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί κάποια κατηγορία, ενσωματώνεται με την αμέσως μικρότερη ηλικιακά.
Η μεσαία διαδρομή θα έχει μία μοναδική κατηγορία.

ΔΗΛΩΣΗ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όλοι οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν αίτηση συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση υποχρεωτικά.
Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι υπεύθυνες δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή με φαξ (210 6613120) και μπορείτε να τις προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα www.mtbxpert.gr ή από το κατάστημα bikeexpert.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 18/02/2016 και ώρα 24:00μμ.
Το κόστος συμμετοχής για την μεγάλη και μεσαία είναι 20€ με φπα ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ και 30€ με φπα για όσους συμμετέχουν και στους δύο αγώνες (κούρσα & Mtb) . Για την μικρή διαδρομή 15χλμ είναι 10 ευρώ συμμετοχή.
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει:
– συμμετοχή στον αγώνα
– αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής
– τεχνική υποστήριξη ποδηλάτου
– δώρα χορηγών
– συμμετοχή στις κληρώσεις
– ασφαλιστική κάλυψη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΑΣ : Μπορείτε να καταθέσετε το αντίτιμο στον λογαριασμό ΕΘΝΙΚΗΣ 662 400 77199, IBAN: GR8201106620000066240077199 με δικαιούχο ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ή στο κατάστημα BIKEEXPERT στην Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 31, Γέρακας. Προσοχή:Μέχρι την Πέμπτη 18/02/2016και ώρα 24:00μμ.
* Έξοδα από διατραπεζικές συναλλαγές για την κατάθεση του αντιτίμου επιβαρύνουν εσάς.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Αγώνας Mtb – Μεγάλη Διαδρομή (~50 χλμ.)
Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος περίπου 50χλμ. εκ των οποίων το 10% είναι ασφάλτινο τμήμα, το 15% μονοπάτια και το υπόλοιπο καλύπτεται από δασικούς δρόμους. Αφετηρία και τερματισμός στον Γαλατά του Δήμου Ναυπακτίας. Αναλυτικά η διαδρομή θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.Η διαδρομή προχωράει παράλληλα με τον ποταμό Εύηνο και διέρχεται μέσα από 5 χωριά και υπάρχουν 4 μονοπάτια.Η διαδρομή χαρακτηρίζεται από τις συνεχείς εναλλαγές στο τερέν και το φυσικό τοπίο. Θα υπάρχουν 3 σημεία τροφοδοσίας και 1 πηγή αλλά και πηγές στα χωριά περάσματα. Θα υπάρχει σήμανση της διαδρομής με σπρέι και κορδέλες καθώς και προειδοποιητικές πινακίδες σε δύσκολα σημεία. Στα ασφάλτινα κομμάτια (αν και μικρά) δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία.

Αγώνας Mtb – Mεσαία Διαδρομή (~30 χλμ)
Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 30 χλμ. εκ των οποίων το 10% είναι ασφάλτινο τμήμα, το 20% μονοπάτια και το υπόλοιπο καλύπτεται από δασικούς δρόμους. Αφετηρία και τερματισμός στον Γαλατά του Δήμου Ναυπακτίας. Θα υπάρχει 1 σημείο τροφοδοσίας και πηγές στα χωριά περάσματα.Η διαδρομή προχωράει παράλληλα με τον ποταμό Εύηνο.Η συγκεκριμένη διαδρομή προτείνεται για τους πιο αρχάριους αναβάτες – που διαθέτουν κάποια εμπειρία σε αγώνες Mtb.

Αγώνας Mtb – Μικρή Διαδρομή (~15 χλμ)
Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 15 χλμ. εκ των οποίων το 10% είναι ασφάλτινο τμήμα, το 20% μονοπάτια και το υπόλοιπο καλύπτεται από δασικούς δρόμους. Αφετηρία και τερματισμός στον Γαλατά του Δήμου Ναυπακτίας. . Θα υπάρχουν 1 σημείο υδροδοσίας και πηγές στα χωριά περάσματα.Η διαδρομή προχωράει παράλληλα με τον ποταμό Εύηνο.Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι για 12-18 ετών αναβάτες – που διαθέτουν κάποια εμπειρία σε αγώνες Mtb.

Γ- Αγώνας Road (Circuit)
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου. Η διαδρομή θα είναι σε μορφή circuit, 5 στροφών με κάθε στροφή να είναι 10 χλμ.Θα γίνει 1 στροφή προεκκίνηση. Ο κάθε αναβάτης που θα τον φτάνει το πρώτο group αθλητών θα βγαίνει εκτός αγώνα και θα κατατάσσεται σύμφωνα με το χρόνο του μείον τις στροφές που θα του απομένουν.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι κάθε κατηγορίας στη μεγάλη διαδρομή και οι 6 πρώτοι της γενικής κατάταξης (overall). Στη μικρή διαδρομή θα βραβευτούν οι έξι πρώτοι. Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά την λήξη των αγώνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
Σάββατο 20/02/2016:
• 16.00 Αγώνας Road
• 17.30-18.00 μμ Έναρξη απονομών
• 18.00-20.00 μμ Παραλαβή αριθμών και ενημερωτικού υλικού από την γραμματεία του αγώνα ΜΤΒ. Επιβεβαίωση συμμετοχών.
Κυριακή 21/02/2016:
• 9.00 πμ Παραλαβή αριθμών και ενημερωτικού υλικού από την γραμματεία του αγώνα. Επιβεβαίωση συμμετοχών.
• 11.00 πμ Εκκίνηση αγώνα OPEN ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
• 14.00 μμ Έναρξη απονομών

Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο από την περσινή διαδρομή

πηγή: http://agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 2587 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.