Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:40 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 15:18

diaNEOsis: Μία Διαδικτυακή Συζήτηση σήμερα στις 19:00

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το


Μία Διαδικτυακή Συζήτηση
σήμερα στις 19:00


και δύο νέα άρθρα στο dianeosis.org


? διαΝΕΟσις LIVE 3: Δαμάζοντας την Ύφεση

Με αφορμή τις συζητήσεις για την ευρωπαϊκή απάντηση στη μεγάλη οικονομική κρίση που αναμένεται να πλήξει τις οικονομίες των κρατών-μελών, η διαΝΕΟσις διοργανώνει, σήμερα 11/05 στις 19:00, μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση (Zoom Link) με τίτλο "Δαμάζοντας Την Ύφεση: Αδιέξοδα, Προκλήσεις Kαι H Ευρωπαϊκή Απάντηση".

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία; Ποια θα είναι η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου; Ποιοι τομείς θα πρέπει να στηριχθούν, με ποιους πόρους, και ποια εργαλεία έχει ενεργοποιήσει ήδη η Ε.Ε. στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης; Απαντήσεις σε αυτές αλλά και σε άλλες (και δικές σας) ερωτήσεις θα προσπαθήσουν να δώσουν οι: 

  • Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Μαρία Δεμερτζή, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Bruegel στις Βρυξέλλες
  • Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Εάν δεν έχετε ήδη δηλώσει συμμετοχή, μπορείτε να δηλώσετε εδώ:

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση δηλώστε συμμετοχή εδώ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Ακόμα, σε νέο άρθρο του στο dianeosis.org, o Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις Γιάννης Τούντας αναδεικνύει μέσα από μία ιστορική αναδρομή στις πανδημίες του παρελθόντος και μια ανάλυση της αλλαγής της σχέσης του είδους μας με τα ζώα, τους λόγους για τους οποίους τα λοιμώδη νοσήματα επανακάμπτουν και απειλούν την ανθρωπότητα.   

Επίσης, πριν τέσσερις μήνες, μέσα από μία δημοσιογραφική έρευνα είχαμε αναδείξει την πειραματική πολιτική της Φινλανδίας. Μία από τις πειραματικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν ήταν αυτή του Βασικού Εισοδήματος. Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε το επίσημο τελικό πόρισμα του πειράματος. Σε αυτό το άρθρο, ο Senior Editor της διαΝΕΟσις Ηλίας Νικολαΐδης αναλύει τα αποτελέσματα του πειράματος
 

Διαβάστηκε 1526 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.