Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  11:15 πμ
 
wm small
Κυριακή, 10 Μαϊος 2020 21:42

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα (Κυρ 10-5-2020) η δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργανώθηκε στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς του Αγρινίου. Πολλοί πολίτες αλλά και σύλλογοι έδωσαν το παρών χαρίζοντας με την κινησή τους αυτή ζωή σε συνανθρώπους μας. Φυσικά λήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας απο τον Κωρονοϊό.

image 06

Η δράση διοργανώθηκε απο τον Σύλλογο Αιμοδοτών Αγρινίου, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, την Τοπική Αστυνομική Διοίκηση Ακαρνανίας, την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας. Κλήθηκαν απο τον Δήμο Αγρινίου να υποστηρίξουν την δράση όλοι οι αιρετοί και ακόμα συμμετείχαν το Πρώτο Σύστημα Προσκόπων, η Ακτίνα Εθελοντισμού, ο Ερυθρός Σταυρός Αγρινίου και ο Φιλαθλητικός Σύλλογος. Αξίζει να σημειωθεί οτι η σημερινή μέρα ήταν η μέρα που θα πραγματοποιούνταν υπο κανονικές συνθήκες το Let's do it.

image 30

Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή βρέθηκαν εκεί και μίλησαν με υπεύθυνους για την δράση αυτή.

image 11

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε: "Η σημερινή μέρα ειναι η μέρα που συνήθως γίνεται το Let's Do it. Δυστυχώς φέτος λόγω πανδημίας δεν θα γίνει όπως τις άλλες χρονιές. Για αυτό φέτος στο κάλεσμα του Δήμου Αγρινίου οργανώσαμε την δράση αυτή και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και όλους όσους κλήθηκαν να συμμετέχουν σε μια εθελοντική αιμοδοσία. Το αίμα είναι ζωή. Για την γιορτή της μητέρας θέλω να πώ οτι όλοι οι άνθρωποι μπροστά στην μητέρα το μόνο που πρέπει είναι αγάπη και σεβασμός. Ευχές σε όλες τις μητέρες του κόσμου, να μας δίνουν χαρά, να μας δίνουν ζωή."

image 14

Ο κ. Παπανικολάου Δημήτρης, Γραμματέας του Συλλόγου Αιμοδοτών Αγρινίου μας δήλωσε: "Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε σήμερα στην διοργάνωση αυτή. Η συμμετοχή είναι πολύ καλή και σίγουρα μέχρι την ώρα που θα κλείσουμε θα έχουμε περισσότερη προσέλευση. Η διοργάνωση έγινε με μας, τον Ερυθρό Σταυρό, την Τοπική Ενωση υγείας, το Σώμα Προσκόπων, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον σύλλογο του Νοσοκομείου. Το μήνυμα για την ημέρα είναι "10 λεπτά απο τον χρόνο μας σώζει μια ζωή."

image 10

image 18

Ο κ. Παπαδήμας Θεόδωρος απο το Σώμα προσκόπων Αγρινίου μας δήλωσε: "Η προσφορά για εμάς είναι αυτονόηση. Το κάλεσμα για την αιμοδοσία μας βρήκε απόλυτα σύμφωνους και ήρθαμε ολοι μαζί να δώσουμε το πολυτιμότερο πράγμα για την ζωή. Αιμα για τον συνάνθρωπο. Οσον αφορά την προσέλευση πιστεύω οτι μια πόλη όπως το Αγρίνιο θα έπρεπε να είχε περισσότερους εθελοντές σε αυτό το κομμάτι και καλό είναι να ευασθητοποιήσουμε τον κόσμο ωστε να καταλάβει το νόημα της αιμοδοσίας, το νόημα να δίνεις ζωή στον συνάνθρωπο. Το μηνυμά μας είναι "10 λεπτά απο τον χρόνο σου δεν είναι τίποτα μπροστά στο γεγονός ότι σώζεις μια ζωή."

image 22

Η κ. Μαίρη Ζαπαντιώτη απο την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου μας δήλωσε: "Προσφέρουμε και εμείς τις υπηρεσίες μας ενόψει της πανδημίας του ιού να βοηθήσουμε ώστε χαρίζοντας αίμα είναι μια κίνηση αγάπης. Η προσέλευση είναι πολύ καλή. Το μηνύμα μας είναι οτι "μια μπουκάλα αίμα σώζει τρείς ζωές. Σίγουρα αξίζει να διαθέσουμε 10' λεπτά απο την ζωή μας για αυτό."

image 26

Η κ. Χριστίνα Σταρακά αρχηγός της παράταξης "Αγρίνιο Μπορείς" μας δήλωσε: "Η σημερινή μέρα με την αιμοδοσία αυτή ήταν μια πρόταση της δικής μας παράταξης. Ξέρουμε όλοι οτι όλος ο πλανήτης και όχι μόνο εμείς περνάμε τις πιο δύσκολες μέρες. Παρόλο που ο ιος είναι σε μια καμπύλη ύφεσης υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που ακόμα νοσηλεύονται και άρα η ανάγκη για αίμα είναι πιο επιτακτική απο ποτέ. Εμείς ήρθαμε εδώ σαν παράταξη γιατί 1ον) όπως είπαμε η ανάγκη για αίμα είναι πολύ μεγάλη και 2ον) θέλουμε να δείξουμε πρώτα εμείς οι αιρετοί ως παράδειγμα για όλο τον κόσμο, πως δεν μεταδίδεται ο κωρονοϊός με το να δώσεις αίμα αλλα αντιθέτως βοηθάμε και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και προς το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ αλλά δίνουμε και ελπίδα και τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη και νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία της χώρας. Για την γιορτή της γυναίκας έυχομαι υγεία και αισιοδοξία γιατί αυτό το μεταδίδουμε στα παιδιά μας και το έχουν ανάγκη περσσότερο απο ποτέ για ενα καλύτερο αύριο."

image 31

Ο κ. Μερμίγκης Στέλιος εκπρόσωπος της παράταξης Ανυπότακτο Αγρίνιο μας δήλωσε: "Σήμερα η πρωτοβουλία έχει παρθεί για την ύψιστη προσφορά όπως είναι αυτή του άιματος. Θεωρώ οτι είναι οτι πιο πολύτιμο και οτι πιο χρήσιμο μπορεί να κάνει ενας πολίτης σήμερα ως πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς. Το αίμα δεν χρειάζεται μόνο για αυτούς που βρίκονται σε μια έκτακτη περίσταση πχ όπως ένα τροχαίο, αλλά δυστυχώς υπάρχουν συμπολίτες μας που βρίσκονται σε καθημερινή εξάρτηση και επειδή το αίμα στην χώρα μας -και ευτυχώς- βρίσκεται μόνο απο την εθελοντική προσφορά και πέρα απο την περίσταση εκτάκτου ανάγκης που περνάει όχι μόνο ο τόπος μας, θεωρώ ότι είναι ύψιστο καθήκον για όλους μας να συνδράμουμε στο γεγονός αυτό δηλ. της προσφοράς, προκειμένου οι συμπορλίτες μας να μην ζουν με το φόβο το άγχος και την αγωνία και το περιβάλλον τους σε περίπτωση που χρειαστεί. Μακάρι να μην βρεθούμε ποτέ σε αυτή την θέση αλλά και ο τρόπος ζωής μας και οι ασθένειες το καθιστουν απολύτως αναγκαίο. Με αυτή την έννοια θεωρώ οτι με κάθε αφορμή, απο όποιον φορέα και όποιον σύλλογο πρέπει, όλοι μας να συμβάλλουμε σε αυτό."

image 09

image 13

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 4320 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033