Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  2:14 μμ
Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 18:46

Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αιτωλοακαρνανίας στη Στοά βιβλίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εφέτος από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο σειρά μαθημάτων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του βιβλίου για την Αιτωλία, την Ακαρνανία και την Ήπειρο κατά την Αρχαιότητα.

Οι ειδικότεροι επιστήμονες στο αντικείμενο, όπως οι Λάζαρος Κολώνας, Γιώργος Ρήγινος και Λίνα Μενδώνη, παρουσίασαν με συντονισμό και συμμετοχή του Βασίλη Λαμπρινουδάκη την ιστορία και τα μνημεία των περιοχών αυτών, αποκαλύπτοντας στο ευρύ κοινό του Ελεύθερου Πανεπιστημίου τον διαχρονικά υψηλό πολιτισμό των περιοχών αυτών και τη μεγάλη τους σημασία στην ιστορική διαδρομή της αρχαίας Ελλάδας.

Ο κύκλος αυτών των μαθημάτων έκλεισε με την πραγματοποίηση στρογγυλής τράπεζας για την ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας, κατά την οποία η Προϊσταμένη της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου, δρ. Αρχαιολογίας, παρουσίασε τα εκπληκτικά για το εύρος και την ποιότητά τους πρόσφατα ευρήματα στην περιοχή, τα οποία πραγματικά «αλλάζουν τον πολιτιστικό χάρτη της Αρχαίας Ελλάδας», ο καθηγητής Γιάννης Παπαποστόλου μίλησε για τις αρχαιότητες του Θέρμου , ο συγγραφέας και ποιητής Γιάννης Καρύτσας για την πολιτειακή δομή της Αιτωλικής Συμπολιτείας, ο καθηγητής Παναγιώτης Κοντός ανέλυσε το αρχαίο και τα σύγχρονα γλωσσικά ιδιώματα της περιοχής, και ο δικηγόρος και δρ. Νομικής Μιχάλης Κοτίνης ολοκλήρωσε τον ιστορικό κύκλο, αναδεικνύοντας την ιστορία και τη σημασία για την Ελλάδα της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Ο Συντονιστής του προγράμματος
Βασίλης Λαμπρινουδάκης, καθηγητής Αρχαιολογίας

πηγή: http://agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 1354 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.