Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:12 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 19:34

Το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου είναι πρωτοπόρο στην εξ αποστάσεως διδασκαλία!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Δημοτικό Σχολείο  Θέρμου είναι πρωτοπόρο  στην εξ αποστάσεως  διδασκαλία! Έχει καλυφθεί  το 90% των μαθητών που απασχολούνται  με την ασύγχρονη εκπαίδευση , όταν όλα τα σχολεία  του νομού  μας και όχι μόνο βρίσκονται στην αρχή .

Αυτό οφείλεται  στο σχεδιασμό  που έγινε  με τον εκπαιδευτικό της   Πληροφορικής  του δημοτικού σχολείου κο Ηλία Τραγουλιά  ,αλλά  και  με τη διάθεση  των εκπαιδευτικών  μας ,όπως  αναφέρει στο χαιρετισμό του  ,στην πλατφόρμα  που δημιουργήθηκε ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου κος Γεώργιος Χριστόπουλος.

Το μήνυμα του διευθυντή: 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.

Καλωσήλθατε στο νέο τρόπο επικοινωνίας μας , την ηλεκτρονική μας τάξη.

https://eclass.dsthermou.gr

Η πλατφόρμα αυτή δημιουργήθηκε με δική μας πρωτοβουλία για να καλύψει, όσο διάστημα χρειαστεί τις αδυναμίες και τα τεχνικά προβλήματα του Π.Σ.Δ. που λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας καθιστά δύσκολη την εφαρμογή της ασύγχρονης εκπαίδευσης, όπως θα εντοπίσατε και εσείς.
Το σχολείο μας προχώρησε σε μίσθωση ιδιόκτητου server στον οποίο έγινε η εγκατάσταση, της πλατφόρμας.Το όλο εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία χάρη στις εξειδικευμένες γνώσεις του εκπαιδευτικού πληροφορικής του Σχολείου μας κ. Ηλία Τραγουλιά, ο οποίος ανέλαβε και υλοποίησε όλα τα βήματα της εγκατάστασης.

Αγαπητοί γονείς,
Βιώνουμε όλοι μια δύσκολη περίοδο της ζωής μας. Η δια ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθίσταται.
Κρατάμε την επαφή με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας, ώστε έτσι να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική διαδικασία, με εργασίες, δραστηριότητες, παιχνίδια κλπ.
Μένουμε σπίτι, προσέχουμε την υγεία μας και με πίστη, αισιοδοξία, ατομική και συλλογική ευθύνη δίνουμε τη μάχη κατά της παγκόσμιας πανδημίας.
Εύχομαι το συντομότερο ο ”εφιάλτης ” αυτός, να αποτελέσει παρελθόν και να γεμίσει πάλι το προαύλιο του Σχολείου μας…με χαρούμενες παιδικές φωνές.

Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας που ανταποκρίθηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης στις προκλήσεις των καιρών!!

Ο Δ/ντής του Σχολείου
Χριστόπουλος Γεώργιος

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 993 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.