Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  1:43 μμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 22:46

Ο κορωνοϊός είναι Θεϊκή δοκιμασία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

DIMITRIS MAKRISγράφει ο Δημήτρης Μακρής

Πολύ μου άρεσε η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου μας για τον κορωνοϊό. Έβαλε νομίζω τα πράματα στη θέση τους. Έρχομαι εγώ ο αμαρτωλός που δεν δικαιούμαι  να ομιλώ, ούτε αναγνώστης ιερών ακολουθιών δεν δικαιούμαι να είμαι, έρχομαι με θράσος να ισχυρισθώ ότι ο κορωνοϊός είναι θεϊκή δοκιμασία και να εξωτερικεύσω τον προβληματισμό μου.

Μήπως έχουμε ξεφύγει πάρα πολύ και πρώτος όλων εγώ και πρέπει να συνέλθουμε; Νομίζω αυτό είναι. Διαχρονικά αυτό συνέβαινε κυρίως στην Παλαιά Διαθήκη αλλά και μέχρι σήμερα. Στα σχέδια του Θεού ήταν και συνεχίζει να είναι η σωτηρία όλων των ανθρώπων και όχι μόνο κάποιων ‘’εκλεκτών’’ που εκκλησιάζονται τακτικότερα. Αλλοίμονο αν δεν ήταν έτσι. Αλλοίμονο αν η εκκλησία του Χριστού δεν ήταν ανοιχτό θεραπευτήριο των ψυχών και των σωμάτων. Αλλοίμονο αν οι άνθρωποι χάσουμε την ελπίδα μας και ταυτόχρονα το δρόμο μας προς τη σωτηρία. Αλλοίμονο αν πιστέψουμε και αποδεχθούμε το θάνατο της ψυχής μας. Αντίθετα πρέπει να πιστέψουμε ότι στο θεραπευτήριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν υπάρχει θνησιμότητα και όλες οι αμαρτίες υπό προϋποθέσεις είναι ιάσιμες. Βεβαίως οι φαρισαίοι  έχουν το αυθαίρετο δικαίωμα, να δακτυλοδείχνουν, να κατακρίνουν και να  παραδίδουν στη χλεύη τους τελώνες και να επιχαίρουν αυτοπροβαλλόμενοι συγκρίνοντας τον εαυτό με τον πλησίον αγνοώντας ότι ο Χριστός υπάρχει στο κάθε πρόσωπο του κάθε τιποτένιου ανθρώπου.

photo credits: euro2day.gr

*ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
καπετάνιος αρματολός και αμαρτωλός-επιλαχών  πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων  Αγρινίου
Διαβάστηκε 3770 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News