Τρίτη, 21η Μαίου 2024  8:35 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 00:57

Αιτωλοακαρνανία: «Ψηφιακές τάξεις» ετοιμάζουν τα φροντιστήρια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επαναλήψεις και «ψηφιακό» μάθημα για να αποδώσει και το κλείσιμο των σχολείων

Συντάσσονται στην υπουργική απόφαση τα φροντιστήρια της Αιτωλοακαρνανίας

Επαναλήψεις συστήνουν στους μαθητές οι φροντιστές και «ανοίγουν» διάλογο μαζί τους μέσω skype, messenger και viber. Τι  δηλώνουν οι πρόεδροι των δύο συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας.

Το κλείσιμο κάθε δομής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε όλη τη χώρα, ως μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Η απόφαση αφορά από βρεφονηπιακούς σταθμούς έως πανεπιστήμια και ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή από χθες Τετάρτη.

Ο υπουργός Υγείας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών, όπως επίσης και των φροντιστηρίων της χώρας. Έκανε λόγο για προληπτικό μέτρο, που έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού και, παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Οι εξελίξεις αυτές δημιούργησαν ένα «ντόμινο» ζητημάτων που προέκυψαν και οι εκπαιδευτικοί είτε αναμένουν απαντήσεις, είτε καλούνται να λύσουν μόνοι τους τον «γόρδιο δεσμό».

Χθες το μεσημέρι συνεδρίασαν τα ΔΣ των συλλόγων των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και ο σύλλογος ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να βρουν τρόπους να ξεπεράσουν το «σκόπελο» που προέκυψε από το ξαφνικό «λουκέτο».

Τόσο η Πρόεδρος των φροντιστών μέσης εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτα Δερβίση, όσο και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ρούλα Αρβανίτη μιλώντας στη «Σ» τόνισαν πως: «δεν τίθεται θέμα, είναι ζήτημα δημόσιας υγείας συνεπώς όλα τα φροντιστήρια θα κλείσουν σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου».

H Πρόεδρος των φροντιστών μέσης εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτα Δερβίση

Η κ. Δερβίση επεσήμανε πως: «εμείς έχουμε «στα χέρια» μας παιδιά σχεδόν κάθε ηλικίας, συνεπώς αναζητούμε τον τρόπο, ώστε οι μέρες αυτές μην πάνε χαμένες, είτε αυτό επιτευχθεί με επανάληψη που θα συστήσουμε στα παιδιά, είτε με σημειώσεις που θα διακινούνται ηλεκτρονικά. Τα φροντιστήρια θα συστήσουν επαναλήψεις και θα είναι δίπλα στους μαθητές μέσω skype, messenger και viber. Σημασία έχει να εκλάβουν οι μαθητές τον χρόνο αυτό, ως κατάλληλη ευκαιρία να καλύψουν τα κενά τους και να προετοιμαστούν καλύτερα και όχι να τον θεωρήσουν ως χαμένο χρόνο».

H Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ρούλα Αρβανίτη

Η κ. Αρβανίτη διευκρίνισε πως: «οι χαμένες διδακτικές ώρες θα αναπληρωθούν, σημασία όμως έχει το γεγονός ότι οι περισσότεροι μαθητές μας είναι μπροστά σε εξετάσεις και θα πρέπει να προετοιμαστούν. Θα αναμένουμε οδηγίες ή να τελειώσει αισίως η κατάσταση αυτή για να επανέλθουμε. Ωστόσο θα είμαστε σε εγρήγορση για να είμαστε ενήμεροι για κάθε αλλαγή και να μπορούμε να ενημερώσουμε και τους μαθητές μας». Θα είναι σίγουρα κρίσιμο, την ώρα που οι ειδικοί υγειονομικοί φορείς συστήνουν στους γονείς να περιορίσουν τα παιδιά τους για να αποκτήσει έτσι νόημα και το κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών, οι μαθητές να ακολουθήσουν και τις οδηγίες των φροντιστών για επαναλήψεις και «ψηφιακό» μάθημα.

Τα φροντιστήρια όμως έχουν και την άλλη «όψη» αυτή των επιχειρήσεων και ως προς το ζήτημα αυτό τονίστηκε από την κ. Δερβίση: «αυτό το θέμα είναι η δυσκολία κάθε επιχείρησης στην παρούσα φάση και αφορά και τους ιδιοκτήτες και κυρίως τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια εκπαιδευτικούς. Ευελπιστούμε πως το υπουργείο θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Είναι βέβαιο πως θα υπάρχει μια κάποια ζημία, αλλά ελπίζουμε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης θα ισορροπήσουν την κατάσταση. Σ’ αυτό το κομμάτι θα δούμε τι θα μας πούνε και πότε, καθώς τα επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν είναι πολλά».

Μηδενική η κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ μέσα σε μία μέρα!

Περεταίρω μείωση των δρομολογίων εξετάζει το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου μετά την μηδενική σχεδόν επιβατική κίνηση μετά την αναστολή των μαθητικών δρομολογίων

O Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου Θεόδωρος Τσαντόπουλος

Την ίδια στιγμή στο πλαίσιο του «ντόμινο» που προέκυψε από το κλείσιμο των σχολείων το αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου εκτός της ανακοίνωσης που ήδη εξέδωσε για παύση των μαθητικών δρομολογίων μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, εξετάζει και την επιπλέον μείωση των δρομολογίων. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου Θεόδωρο Τσαντόπουλο: «ήδη μέσα σε μια ημέρα η κίνηση στα αστικά λεωφορεία είναι σχεδόν μηδενική. Θα διατηρήσουμε τα δρομολόγια μέχρι και το Σαββατοκύριακο, ώστε να δούμε τις ανάγκες των πολιτών και στο πλαίσιο αυτό θα επανεξετάσουμε την επιπλέον μείωση των δρομολογίων. Επιπλέον το Σάββατο έχει προγραμματιστεί η απολύμανση όλου του στόλου των αστικών λεωφορείων του Αγρινίου για προληπτικούς λόγους. Σχετικά με την επιπλέον μείωση θα υπάρξει ενημέρωση για την διαμόρφωση των δρομολογίων».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”  

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1019 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.