Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:24 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 20:22

Κορωνοϊός: Βίντεο εξηγεί πόσο εύκολα μεταδίδονται οι ιοί από άνθρωπο σε άνθρωπο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βίντεο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπέρμιγχαμ, που γυρίστηκε το 2010, στο πλαίσιο της καμπάνιας «σπάστε την αλυσίδα» εστιάζει στο πόσο εύκολο είναι να εξαπλωθούν οι λοιμώξεις – Ξεπερνούν τις 4.000 οι νεκροί παγκοσμίως από τον κορωνοϊό.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται ο τρόπος αλλά και η ταχύτητα με τα οποία μεταδίδεται ο κορωνοϊός, ο ιός που πριν από ένα 24ωρο ανακηρύχθηκε πανδημία.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί κάποια γενετικά και δομικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν μοναδικό, όπως μια πρωτεΐνη επιφανείας που εξηγεί γιατί μολύνει τόσο άμεσα τα ανθρώπινα κύτταρα.

Βίντεο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπέρμιγχαμ, που γυρίστηκε το 2010, στο πλαίσιο της καμπάνιας «σπάστε την αλυσίδα» εστιάζει στο πόσο εύκολο είναι να εξαπλωθούν οι λοιμώξεις όπως το MRSA και το Κλωστηρίδιο και δημιουργήθηκε για να ευαισθητοποιήσει το κοινό στο πόσο σημαντικό είναι το συχνό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αλκοολούχων χαρτομάντηλων, αλλά και γαντιών και μάσκας, ειδικά μέσα στα νοσοκομεία.

Το βίντεο ανακοινοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες από πολλούς χρήστες του διαδικτύου, ανάμεσα τους γιατρούς και επιστήμονες, προκειμένου να αναδείξουν πόσο σημαντική είναι η προφύλαξη όλων, ακόμη και του νοσηλευτικού προσωπικού, που δεν πρέπει να αμελούν τους βασικούς κανόνες προφύλαξης και υγιεινής, ειδικά όταν εξετάζουν ασθενείς, λόγω της έξαρσης του κοροναϊού, που πλέον αναβαθμίστηκε σε πανδημία.

protothema.gr

Διαβάστηκε 2749 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.