Κυριακή, 17η Οκτωμβρίου 2021  6:29 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 18:46

Δείτε τα πέντε πράγματα που μπορεί να μάθει ένα παιδί που μεγαλώνει μαζί με σκύλο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όπως ήδη γνωρίζουμε, ένα παιδί χρειάζεται την απόλυτη προσοχή μας όσο μεγαλώνει. ​Μάλιστα, ο τρόπος που θα επιλέξεις να το μεγαλώσεις, θα διαμορφώσει έναν χαρακτήρα που κατά έναν μεγάλο ποσοστό θα κουβαλάει σε όλη του την ζωή. Δεν υπάρχει χώρος για λάθη, αφού το πιθανότερο είναι να μην διορθωθούν ποτέ.

Η παρουσία ενός κατοικίδιου είναι πολύ σημαντική. Ειδικά, ενός σκύλου. Όταν ένα παιδί μεγαλώνει με έναν σκύλο, κερδίζει πολλά. Γίνεται καλύτερος άνθρωπος κατ’ αρχάς. Κι αυτό γιατί μαθαίνει από μικρός, πως είναι να αγαπάς χωρίς όρια, χωρίς οι πράξεις του άλλου να επηρεάζουν το δικό σου συναίσθημα.

​Αυτό ακριβώς κάνει ο σκύλος και αυτό είναι που αισθάνεται ένας γονιός για το παιδί του. Έτσι το παιδί θα είναι σίγουρο για τον ρόλο του γονέα στο μέλλον, κάτι που τρομάζει πολλούς.

Η παρουσία του σκύλου μαθαίνει στο παιδί και το αίσθημα της ευθύνης. Ανεξαρτήτου ηλικίας, ένα παιδί θα συμμετέχει από νωρίς, με οποιονδήποτε τρόπο και στον βαθμό που μπορεί, στην φροντίδα του. Η ευθύνη που δημιουργείται είναι ευχάριστη και μεγαλώνοντας μαθαίνει να μην τις φοβάται, ούτε να τις αποφεύγει.

Ένα ακόμα πράγμα που το παιδί θα μάθει μεγαλώνοντας με σκύλο είναι ο σεβασμός, που κερδίζεται και δεν χαρίζεται. Αν το παιδί μάθει να σέβεται τον χώρο του σκύλου, τότε και ο σκύλος θα μάθει να σέβεται τον δικό του. Οι σκύλοι δίνουν μεγάλοι σημασία στο χώρο τους και θέλουν πολλές φορές να ηρεμήσουν ή να μείνουν μόνοι τους. Το παιδί θα μάθει με αυτόν τον τρόπο να σέβεται τον χώρο και την ησυχία του άλλου, πράγμα που θα του χρησιμεύσει πολύ στην ζωή του.

Φυσικά, θα έχει κι έναν φίλο. Γιατί ο σκύλος είναι φίλος του, ό, τι κι αν γίνει. Δίνουν ζεστασιά, αγάπη, ενώ μπορείς να τους μιλήσεις χωρίς να σε κρίνουν. Αν υπάρχουν μαθησιακά προβλήματα, όπως πρόβλημα στην ανάγνωση, οι ειδικοί προτείνουν το παιδί να διαβάζει στο σκύλο του, πράγμα που κάνει το διάβασμα πιο εύκολο και πιο ευχάριστο, χωρίς πολύ άγχος.

Τέλος, μπορεί να είναι δυσάρεστο, αλλά είναι σημαντικό. Αν μεγαλώσεις με σκύλο, κάποια στιγμή αυτός θα «φύγει». Είναι κάτι το αναπόφευκτο και είναι σαν να «φεύγει» ένα μέλος της οικογένειάς σου. Όμως η απώλεια είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουμε στην ζωή, θέλουμε δεν θέλουμε. Ένα παιδί μπορεί με αυτόν τον τρόπο να μάθει να αντιμετωπίζει την απώλεια, έχοντας καλύτερη αντιμετώπιση απέναντί σε αυτήν στο υπόλοιπο της ζωής του.

Εκτός από τα παραπάνω, το να μεγαλώνεις ή να ζεις με σκύλο είναι κάτι το πολύ όμορφο για χίλιους δυο λόγους. Είναι φίλος, είναι παρέα, είναι οικογένεια. Χρειάζονται περισσότερα από αυτά;

pronews.gr

Διαβάστηκε 3009 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 01:30
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα