Κυριακή, 6η Οκτωμβρίου 2024  7:11 πμ
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015 18:52

Tριήμερο σεμινάριο στο ΚΠΕ Θέρμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανακοίνωση του δήμου Θέρμου

Ολοκληρώθηκε χθες, 20 Δεκεμβρίου 2015, τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο διοργανώθηκε από το Kέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Θέρμου.

Το σεμινάριο ήταν το πρώτο μετά την επανασύσταση του Κ.Π.Ε. ως αυτόνομης δομής και υλοποιήθηκε στο Θέρμο και στην παραλίμνια περιοχή της Τριχωνίδας.

Συγχρόνως, συμπληρώνεται αυτές τις ημέρες ένα έτος από την ημέρα που υπογράφηκε από το Υπουργείο Παιδείας (22-12-2014) η Απόφαση επαναλειτουργίας του Κ.Π.Ε. Θέρμου ως αυτόνομης δομής μετά τη συγχώνευσή του με την αντίστοιχη δομή του Μεσολογγίου το 2011.

Με την ευκαιρία της υλοποίησης του σεμιναρίου αυτού επιβεβαιώνεται ο ανοδικός ρυθμός στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Κ.Π.Ε. Θέρμου, κάτι που αποτελεί σταθερό στόχο της δημοτικής αρχής μετά την επίτευξη του πρώτου στόχου, που ήταν η επαναλειτουργία του ως αυτόνομης δομής, ώστε αυτό να ανακτήσει τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του στην προαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στην οικονομία της περιοχής και να τον επεκτείνει ακόμη περαιτέρω.

Η αυτόνομη επαναλειτουργία του Κ.Π.Ε. Θέρμου, κάτι που αποτέλεσε σταθερό στόχο της περιοχής για διάστημα πλέον των τεσσάρων ετών από τη στιγμή της συγχώνευσής του και της συνακόλουθης υποβάθμισης της λειτουργίας του, εντάσσεται στα επιτεύγματα της νέας δημοτικής αρχής, του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, και συνιστά την έμπρακτη επιβεβαίωση ότι, όταν υπάρχει όραμα και πίστη στην ανάπτυξη του τόπου, όταν τίθενται μεγαλεπήβολοι στόχοι και υπηρετούνται με αταλάντευτη θέληση και μεθοδικότητα, δεν υπάρχει αδυναμία επίτευξης ακόμα και των πιο δύσκολων στόχων.

Η επιτυχία αυτή συνιστά, συγχρόνως, επιβεβαίωση προς τους πολίτες του Δήμου Θέρμου ότι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση του τόπου μας συνεχίζεται αταλάντευτα σε όλους τους τομείς δράσης της και τα αποτελέσματά της γίνονται ορατά σε καθημερινή βάση άλλοτε με μεγάλες και άλλοτε με μικρότερες επιτυχίες, που όλες όμως έχουν κοινή συνισταμένη την αναβάθμιση των συνθηκών ζωής στον τόπο μας.

πηγή: http://agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1535 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.