Σάββατο, 11η Μαίου 2024  8:55 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 14:55

Την επανίδρυση του τμήματος ΔΠΠΝΤ θα εισηγηθεί η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την υπόσχεσή της για εισήγηση της επανίδρυσης του ΔΠΠΝΤ στη Σύγκλητο τήρησε σήμερα η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζόπούλου. Μάλιστα μετά την εισήγηση της Πρυτάνεως αποφασίστηκε ότι η Σύγκλητος θα εισηγηθεί στην νεοσύστατη Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) την επανίδρυση του τμήματος.

Πλέον το “μπαλάκι” πηγαίνει στην ανεξάρτητη αυτή αρχή η οποία εφόσον κατατεθεί φάκελος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τη σύγκλητο, θα αποφασίσει αν θα επανιδρυθεί το τμήμα ή όχι.

Η επανίδρυση του ΔΠΠΝΤ αποτελεί πάγιο αίτημα των φοιτητών οι οποίοι σε παλαιότερη ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι πρέπει να γίνει “έτσι ώστε οι φοιτητές του να αποφοιτήσουν με αξιοπρέπεια από ένα τμήμα λειτουργικό, σύγχρονο και καινοτόμο”.

Σε πρόσφατη επιστολή του στον Δήμαρχο Αγρινίου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, η πρόταση του “Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών” (ΔΠΠΝΤ) είχε ως εξής:

“Η λύση είναι μία και μοναδική, τυπική έγκριση από τη Σύγκλητο για πρόταση στη νέα Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΕΑ) του Υπουργείου Παιδείας περί επανίδρυσης του ΤΔΠΠΝΤ στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών με ταυτόχρονη παραμονή του τμήματος ΙΑ ως έχει στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών με έδρα και των δύο τμημάτων το Αγρίνιο. Η λύση αυτή, εκτός των άλλων, συστήνεται και για λόγους ακαδημαϊκότητας και εύρυθμης λειτουργίας, αφού τα δύο τμήματα θα μπορούν να συμπράττουν σε όλα τα επίπεδα”.

Το πρώτο λοιπόν κομμάτι της πρότασής του, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1136 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.