Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  12:25 μμ
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 19:32

Παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «Η Ελίνα στη χώρα των Βιολιχουδιών»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/12/2015 στο χώρο του εκθετηρίου των τοπικών προϊόντων της «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ» στην Παλαιά Δημοτική Αγορά. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση, παρουσιάστηκε το  παιδικό παραμύθι «Η Ελίνα στη χώρα των βιολιχουδιών», το οποίο έχει ως θέμα τη διατροφική αξία των βιολογικών προϊόντων και τη σημαντικότητα της κατανάλωσής τους.

 

Το παραμύθι της κας.Μαρίας Παναγιωτακοπούλου «Η Ελίνα στη χώρα των bio-λιχουδιών» γράφτηκε στο πλαίσιο του έργου του Διατοπικού Σχεδίου «Το βιολογικό τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδας», στο οποίο συμμετέχουν και έξι (6) ακόμη Αναπτυξιακές Εταιρείες της Νοτιοδυτικής Ελλάδας και έχει σαν στόχο την προώθηση και προβολή των βιολογικών προϊόντων της περιοχής.

«Το παραμύθι αυτό προσπαθεί να μυήσει τα παιδιά, ηλικίας 5 έως 9 ετών, με τις έννοιες και τις αξίες των βιολογικών προϊόντων» τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ»  κος Χάρης Καφρίτσας.

 

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια «οικογενειακή υπόθεση» καθώς η συγγραφέας του παραμυθιού κα.Μαρία Παναγιωτακοπούλου με τη ζεστή φωνή της, αφηγήθηκε αποσπάσματα από το παραμύθι  πλαισιωμένα με τραγούδια που συνέθεσε η κα. Άσπα Παπαδημητρίου και τραγούδησε η κα. Έλενα Παπαδημητρίου που είναι και η εικονογράφος του βιβλίου, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους.

 

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα. Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία παρακολούθησε την παράσταση και στο τέλος της εκδήλωσης μοίρασε, μαζί με την συγγραφέα, παραμύθια σε όλα τα παιδιά.

Στο τέλος της παράστασης έγινε επίδειξη-παρουσίαση συνταγών με τοπικά βιολογικά προϊόντα από τον κο Γιάννη Τσόλκα Chef γνωστού χώρου εστίασης του Αγρινίου.

 

http://www.agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 1947 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.