Κυριακή, 19η Μαίου 2024  12:52 μμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 18:02

Αγρίνιο – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Έγκριση με… δόσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη

Από το 2016 εκκρεμεί η έγκριση της τροποποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης του Αγρινίου

Μέρος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στην τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Αγρινίου εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πρόκειται κυρίως για ορισμένες αντιδρομήσεις – μονοδρομήσεις και τις διαμορφώσεις ορισμένων οδών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας.

Ο δήμος Αγρινίου έχει υποβάλλει από το 2016 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Αγρινίου, προκειμένου μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης να προχωρήσει το έργο της επέκτασης των πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο η έγκριση αυτών των ρυθμίσεων εκκρεμεί μέχρι σήμερα… Μολαταύτα ένα μικρότερο μέρος των προβλέψεων της κυκλοφοριακής μελέτης εγκρίθηκε προ ημερών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με την σημείωση ότι τα υπόλοιπα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας που περιλαμβάνονται στη μελέτη που σχετίζονται με πεζοδρομήσεις κρίνεται σκόπιμο να εγκριθούν σε επόμενη φάση…

Όπως πληροφορείται η «Σ» πλέον ένας από τους βασικούς λόγους στην καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης είναι η έλλειψη προσωπικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε μηχανικούς… Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα συρτάρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περιμένουν με παρόμοιο χρόνο αναμονής κυκλοφοριακές μελέτες και άλλων πόλεων. Πράγμα που σε κάθε περίπτωση προβληματίζει αφού η τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση των μελετών, αποτελεί τροχοπέδη για την εξέλιξη πολλών έργων των δήμων της χώρας, έργων που σε μερικές περιπτώσεις, όπως αυτή του Αγρινίου, είναι προενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Αναλυτικά όσες ρυθμίσεις εγκρίθηκαν:

Τροποποιήσεις κατευθύνσεων κυκλοφορίας σε οδούς

  1. Αντιδρόμηση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από τη διασταύρωση με την οδό Β. Παναγοπούλου έως τη διασταύρωση με την οδό Αφών Παναγοπούλου, με κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων προς τη διασταύρωση με την οδό Αφών Παναγοπούλου και εφαρμογή διπλής κυκλοφορίας στο υπόλοιπο τμήμα της οδού.
  2. Αντιδρόμηση της οδού Ίσκου με κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων από τη διασταύρωση με την οδό Καπετάν Δία προς τη διασταύρωση με την οδό Β. Παναγοπούλου.
  3. Αντιδρόμηση της οδού Αγράφων με κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων από τη διασταύρωση με την οδό Κάλβου προς τη διασταύρωση με την οδό Καπετάν Δία.
  4. Αντιδρόμηση της οδού Σολωμού με κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων από τη διασταύρωση με την οδό Εθν. Αντιστάσεως προς τη διασταύρωση με την οδό Σιαδήμα.
  5. Αντιδρόμηση της οδού Σκίπη με κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων από τη διασταύρωση με την οδό Πανδώρας προς τη διασταύρωση με την οδό Εθν. Αντιστάσεως.
  6. Αντιδρόμηση της οδού Γρ. Λαμπράκη με κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων από τη διασταύρωση με την οδό Εθν. Αντίστασης προς τη διασταύρωση με την οδό Πανδώρας.
  7. Αντιδρόμηση της οδού Καπετάν Δία ώστε η κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων από τη διασταύρωση με την οδό Πατριάρχου Καλλινίκου προς τη διασταύρωση με την οδό Εθν. Αντιστάσεως.
  8. Μονοδρόμηση σε όλο το μήκος της οδού Πανδώρας με κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων από τη διασταύρωση με την οδό Σιαδήμα προς τη διασταύρωση με την οδό Καπετάν Δία.
  9. Μονοδρόμηση της οδού Λυγεροπούλου με κατεύθυνση κίνησης των οχημάτων από τη διασταύρωση με την οδό Μέγα Δένδρου προς τη διασταύρωση με την οδό Καπετάν Δία.
  10. Υλοποίηση αριστερόστροφης κίνησης των οχημάτων περιμετρικά της πλατείας Άρη Βελουχιώτη.

Ρυθμίσεις φωτεινής σηματοδότησης

  1. Τοποθέτηση νέου φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως – Καπετάν Δία – Δελφών – Φιλελλήνων.
  2. Τροποποίηση ρυθμίσεων λειτουργίας υπάρχοντος φωτεινού σηματοδότη στην αρχή της οδού Εθνικής Αντιστάσεως (κόμβος Εθνικής Αντιστάσεως, Β. Παναγοπούλου και Γοργοποτάμου).
  3. Τροποποίηση ρυθμίσεων λειτουργίας υπάρχοντος φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή της οδού Εθνικής Αντιστάσεως με την οδό Γρ. Λαμπράκη και την οδό Δημ. Μακρή.

Μετατροπή οδών σε ήπιας κυκλοφορίας, λοιπές διαμορφώσεις οδών

  1. Διαμόρφωση της οδού Βότση, στο τμήμα της από οδό Αφων Παναγοπούλου έως Αναστασιάδη (μεταξύ των Ο.Τ. 183 και 180), σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
  2. Διαμόρφωση της οδού Χαράς (μεταξύ των Ο.Τ. 119 και 119Α) σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
  3. Διαμόρφωση της οδού μεταξύ των Ο.Τ. 227 και 228 σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
  4. Διαμόρφωση της οδού Τ. Παναγόπουλου (μεταξύ των Ο.Τ. 123 και 126Α) σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
  5. Διαμόρφωση της οδού Μαβίλη, μεταξύ των Ο.Τ. 230 και 216, 217β (τμήμα από οδό Δεληγιώργη έως οδό Κυριαζή).
  6. Διαμόρφωση τμήματος της οδού Π. Σούλου (μεταξύ των Ο.Τ. 117 και 118).

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 984 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.