Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:50 μμ
 
wm small
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 11:11

Πρώτο βραβείο για το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου στο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 2 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης των μαθητών/μαθητριών και των εκπαιδευτικών που διακρίθηκαν στο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ».

Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε  από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η αξιοποίηση και χρήση των τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών, ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά μέσα από τη ματιά των νεότερων γενεών.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα  στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (Λεωφ. Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή). Διακρίθηκαν19 σχολικές μονάδες στο πλαίσιο του Μαθητικού Διαγωνισμού που αφορούσε 4 ξεχωριστές κατηγορίες ήτοι Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ κ. Κωνσταντίνος Ζούλας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιώργος Γαμπρίτσος, καθώς και μαθητές και εκπαιδευτικοί των 19 σχολείων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Εκ μέρους του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου παρέστησαν ο Δ/ντής κ. Θεόδωρος Σταμάτης, η υπεύθυνη για την παραγωγή της ταινίας καθηγήτρια  κ. Ραφτοπούλου Ευαγγελία και εκπρόσωπος των μαθητών.

Το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου συμμετείχε στον διαγωνισμό με την ταινία «Η Επέτειος» η οποία απέσπασε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία των Γυμνασίων.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου συγχαίρουν   τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου 2018-19 για τον ενθουσιασμό τους και τις ιδέες τους, καθώς και την καθηγήτριά τους κ. Ευαγγελία Ραφτοπούλου για την διάκρισή  τους αυτή.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 4671 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.