Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  7:25 μμ
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 15:34

Το ντοκιμαντέρ "Η Ανατολή έσβυσε" στην Ναύπακτο (Σαβ 14/12/2019 19:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιρρίου «το Καστέλι» παρουσιάζει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου (Μεσολογγίου 40, Ναύπακτος) το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Η Ανατολή Έδυσε», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού και ιστορική επιμέλεια Ειρήνης Σαρίογλου.

Στο πλαίσιο της προβολής θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Η Μικρασιατική εκστρατεία του Κώστα Μισαηλίδη. Οι ανταποκρίσεις του από το Μέτωπο (1919-1922)». Η ιστορικός Ειρήνη Σαρίογλου θα προλογίσει την προβολή.

Λίγα λόγια για το ντοκυμαντέρ:

Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή;
Το νέο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922). Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από το λόγο του Μικρασιάτη πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή.  Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται το ανθρώπινο δράμα.

thumbnail H Anatoli edise afisa 1

Διαβάστηκε 910 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News