Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:14 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 17:45

«Η σκιά του κυβερνήτη» (νέος διαγωνισμός) η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου από το vivlio-life και τις εκδόσεις Κέδρος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνούν αφήνοντας τα στοιχεία τους μέσα σε ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ από τη λήξη των διαγωνισμών και να ενημερώνονται για τα ονόματα που κερδίζουν. Επίσης, είναι απαραίτητο να αφήνετε το ονοματεπώνυμο για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό.

Το vivlio-life με την ευγενική υποστήριξη των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ, θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το βιβλίο «Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ» του Άρη Σφακιανάκη

Ο διαγωνισμός λήγει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του vivlio-life.gr στο facebook, καθώς επίσης και στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:

  1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του vivlio-life.gr εδώ
  2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης με το ονοματεπώνυμο και μόνο ΜΙΑ φορά
  3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ

Τέλη του 1827. Η Ελληνική Επανάσταση έχει σχεδόν καταπνιγεί. Η χώρα αγωνίζεται ακόμα για την ανεξαρτησία της. Οι δύο εμφύλιοι, η πτώση του Μεσολογγίου, οι καταστροφές του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο έχουν οδηγήσει τους Έλληνες στην απόγνωση. Σε μια ύστατη προσπάθεια να σωθούν καλούν τον Καποδίστρια να κυβερνήσει την Ελλάδα. Οι Μεγάλες Δυνάμεις συμφωνούν. Οι ελπίδες αναπτερώνονται.

Ο Καποδίστριας φτάνει στη χώρα και ρίχνεται αμέσως στη δουλειά. Στην αρχή γίνεται δεκτός με ανακούφιση και ενθουσιασμό. Ωστόσο δεν αργεί να συναντήσει τα πρώτα εμπόδια. Οι κοτζαμπάσηδες αντιδρούν, οι οπλαρχηγοί δυσανασχετούν, η αντιπολίτευση μηχανορραφεί. Και ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας εγκαταλείπεται σιγά σιγά απ’ όλους. Ή σχεδόν απ’ όλους. Πλάι του στέκει ως το τέλος ο σωματοφύλακάς του.

Μέσα από τη δική του αφήγηση ζούμε τα πιο σημαντικά γεγονότα του τόπου αλλά και τις προσωπικές στιγμές του Καποδίστρια μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 που πέφτει νεκρός από τους Μαυρομιχάληδες στην είσοδο μιας εκκλησίας του Ναυπλίου.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε ένα όραμα για την Ελλάδα.
Θα μείνει στην Ιστορία σαν μια ευκαιρία που χάθηκε.

Διαβάστηκε 3236 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.