Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:45 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 12:29

Αιτωλοακαρνανία: Η εντυπωσιακή παραλία του Λούρου (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η απέραντη ανοιχτόχρωμη αμμουδιά του Λούρου, ο μοναδικός προστατευόμενος υδροβιότοπος του καθώς και η οργανωμένη πλαζ αποτελούν για τους επισκέπτες πόλους έλξης κατά τους θερινούς μήνες.

Ο Λούρος βρίσκεται 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Νεοχωρίου και είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και από τις μεγαλύτερες της Ελλάδος με μήκος 17 χιλιόμετρα.

Η αμμώδης παραλία προστατεύεται από το 1974 από τη Σύμβαση RAMSAR, γεγονός που πιστοποιεί τη μοναδικότητα και την αδιαμφισβήτητη αξία του τόπου ως βιότοπου και χώρου οικολογικά ομοιότυπου με τον υγροβιότοπο του Μεσολογγίου.

Η χλωρίδα της περιοχής περιλαμβάνει δάφνες, κέδρους, κρίνα της άμμου και αρμυρίκια. Είναι από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα με αμμοθίνες. Η επίσης πλούσια πανίδα του βιότοπου αποτελείται από πλήθος πουλιών, όπως πελεκάνων, πελαργών, αγριόχηνων, καρδερίνων, κοτσυφιών και αηδονιών.

dete.gr

Διαβάστηκε 3070 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία