Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:55 πμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 20:56

Τα Καλύβια Αγρινίου από ψηλά….

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα εντυπωσιακό βίντεο για τα Καλύβια Αγρινίου και τους οικισμούς Πλατάνου και Αγίου Γεωργίου, έφτιαξε πριν λίγο διάστημα ο Χρήστος Νεμποτάκης, παρουσιάζοντας, με λήψεις drone τις φυσικές ομορφιές του τοπίου!

Με φαντασία, πολύ αγάπη και πολλά όμορφα πλάνα, η κάμερα κατέγραψε από ψηλά τον καλυβιώτικο κάμπο με τα εξωκλήσια του και την καταπράσινη φύση, τον Αχελώο ποταμό και τους οικισμούς που αποτελούν το χωριό…

Τα Καλύβια, ¨λουσμένα¨ με το λαμπερό φως του ήλιου, είναι απλωμένα στην άκρη ενός καταπράσινου κάμπου, όπου από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα, άνθρωποι και φύση συνυπάρχουν δημιουργικά! Η κατάφυτη χώρα με τα «χρυσά δέντρα» όπως αποκαλούνται οι πορτοκαλιές, έχοντας δίπλα της ως ανταγωνιστή αλλά και ως σύμμαχο τον ποταμό Αχελώο, με την αιώνια και καταλυτική ενέργειά του, δεν έπαψε ποτέ να δίνει απλόχερα ζωή και πλούσιους καρπούς στους κατοίκους των Καλυβίων, που φιλοξενούνται σε αυτήν, για να προκόβουν και να απολαμβάνουν τα δώρα της φύσης!

Η ευλογημένη γη με «τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων» απλώνεται δίπλα σε όμορφα λιμναία οικοσυστήματα, όπως της Λυσιμαχείας, του Οζερού και της τεχνητής λίμνης Στράτου, έχει γύρω της για να την προστατεύουν, καταπράσινα βουνά και λόφους, που στο καθένα από αυτά αποτυπώνονται οι μαρτυρίες αιώνων, ενώ βρίσκεται κοντά σε ιστορικούς χώρους της γης των Αιτωλών αφού αποτελούσε πάντα το σταυροδρόμι για αρχαίους επιδρομείς, περιηγητές και ταξιδευτές!

Η Τοπική Κοινότητα Kαλυβίων του Δήμου Αγρινίου, βρίσκεται στην δυτική πλευρά της πεδιάδας του Αγρινίου, με υψόμετρο 30 μέτρων, κοντά στην κοίτη του Αχελώου ποταμού και 10 χλμ. δυτικά της πόλης του Αγρινίου, ενώ απέχει 35 χλμ. από το Μεσολόγγι.

Στην προσπάθεια για την ολοκλήρωση του video του Χρήστου Νεμποτάκη βοήθησαν οι Γρηγόρης και Γιάννης Τσελεπής, μια προσφορά προς την Κοινότητα Καλυβίων.

Δείτε το video:

kalyvia.gr

Διαβάστηκε 3830 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία