Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  1:22 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 23:23

«Kids’ Athletics / Παίζω Στίβο» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

To Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων/Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και στο πλαίσιο των θεματικών Αξόνων του Κοινωνικού Σχολείου, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που προσφέρει ο Αθλητισμός, εφαρμόζει Πανελληνίως στην Α΄/θμια Εκπ/ση το καινοτόμο πρόγραμμα «Kids’ Athletics / Παίζω Στίβο».
Σκοπός της δράσης είναι να προσφέρει στους μαθητές-τριες ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα με τη μορφή παιχνιδιού και να τους δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού
Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής οργανώθηκε στο προαύλιο του 1ου Δ.Σ. Αγρινίου συνάντηση των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του 1ου, 11ου, 17ου Δ.Σ. Αγρινίου. Τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Ποσονίδη Χαράλαμπο και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής των σχολείων τους ,τους δόθηκε η δυνατότητα να μυηθούν σε ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους , που συμπεριλαμβάνουν τρεις ομάδες αγωνισμάτων : τους Δρόμους, τις Ρίψεις και τα Άλματα.

unnamed (3)

unnamed (4)unnamed (2)

πηγή: http://agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 7532 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.