Τρίτη, 14η Μαίου 2024  8:03 πμ
 
wm small
Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 18:04

Με απουσίες η σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με απουσίες διεξήχθη χθες βράδυ, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) στο Μεσολόγγι, η σύσκεψη για τις εξελίξεις γύρω από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία.

Η συνάντηση προγραμματίστηκε από τους δημάρχους Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας οι οποίοι κάλεσαν τους Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφερειακή Αρχή.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν μόνο οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, ενώ παρευρέθηκαν και ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, αλλά και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας.

Οι κ.κ. Παπαναστασίου, Καραπάνος και Λουκόπουλος επέμειναν στην επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και μάλιστα σε υψηλούς τόνους χαρακτήρισαν απαράδεκτο το νομοσχέδιο με πολλές ασάφειες.

Από τους Δημάρχους τονίστηκε αρκετές φορές προς τους Βουλευτές ότι αυτή η χρονική στιγμή είναι μία χρυσή ευκαιρία για επανασύσταση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη.

Οι δήμαρχοι έλαβαν τη διαβεβαίωση της Μαρίας Τριανταφύλλου ότι επιδίωξει να υπάρξει πολύ σύντομα συνάντηση των Δημάρχων με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Αυτή η συνάντηση πάντως θα πρέπει να λάβει χώρα πριν από το Πάσχα καθώς χρονικά τότε αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 664 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.