Σάββατο, 6η Μαρτίου 2021  11:56 πμ
 
SITE DESCRIPTION
wm small
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 17:59

Νέα θετική εξέλιξη στην υπόθεση της ανακατασκευής της Γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την παράδοση της Προμελέτης του Ε.Μ.Π

Στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη παρέδωσαν την Προμελέτη της γέφυρας Κοράκου το στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντώνης Κοσσυβάκης και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας Χρήστος Καπερώνης.

Η Προμελέτη εκπονήθηκε με φροντίδα του Ε.Μ.Π και έχει ως αντικείμενο την “Τεκμηρίωση και Μελέτη της Γέφυρας Κοράκου – Διατύπωση Προτάσεων για την Αναστήλωσή της” και παραδόθηκε στον Υπουργό παρουσία του ευρωβουλευτή του Ποταμιού, διαχρονικού υποστηρικτή του έργου, Γιώργου Γραμματικάκη.

Ο Υπουργός τους ενημέρωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε σύντομα να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση. Επεσήμανε ότι είναι χρέος της Πολιτείας η αναστήλωση μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς όπως η Γέφυρα Κοράκου και πρόσθεσε: «Οι γέφυρες ενώνουν δρόμους, λαούς, πολιτισμούς και βοηθούν στην ανάπτυξη των περιοχών. Σύντομα το ιδιαίτερο αυτό μνημείο θα στέκεται πάλι όπως παλιά. Αγέρωχο στην Κοιλάδα του Αχελώου για να θυμίζει στις μελλοντικές γενιές την ιστορία μας αλλά και τον πολιτισμό μας». Τον ευχαρίστησαν θερμά τόσο για το σημαντικό αυτό έργο, όσο και για τα έργα αρμοδιότητάς του που έχουν εξαγγελθεί ή έχουν προγραμματιστεί στην Κοιλάδα του Αχελώου και τα οποία θα αλλάξουν και θα βελτιώσουν πολύ την εικόνα της πανέμορφης αυτής περιοχής και τη ζωή των κατοίκων ενώ θα βοηθήσουν την ανάπτυξή της.

Την προμελέτη για την αναστήλωση παρέδωσαν και σε άλλους συμμάχους από την Ευρώπη. Στην Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Κορίνα Κρέτσου, στον Πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ούντο Μπούλμαν καθώς και στον Ευρωβουλευτή στου Ποταμιού Γιώργο Γραμματικάκη. Όλοι τους στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα για αναστήλωση της Γέφυρας και είναι φίλοι της Κοιλάδας του Αχελώου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Επίτροπος έχει επισκεφθεί η ίδια την περιοχή της Κοιλάδας και το σημείο που βρίσκονται τα απομεινάρια της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου. Οι κύριοι Κοσσυβάκης και Καπερώνης τους ευχαριστούν όλους για τη διαχρονική στήριξή τους στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη και ανάπτυξη της Κοιλάδας του Αχελώου.

Τη Μεταπτυχιακή εργασία συνέταξαν οι πολιτικοί Μηχανικοί: Τσέλιος Ιούλιος και Χούσος Γεώργιος.

Επιβλέπουσα: Βιντζηλαίου Ελισάβετ, Καθηγήτρια Ε.Μ.Π.

Σύμβουλος: Γιαννέλος Χρήστος, Υπ. Δρ. Ε.Μ.Π.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 369 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα