Τρίτη, 26η Οκτωμβρίου 2021  8:15 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 20:08

Ο πανέμορφος Αστακός Αιτωλοακαρνανίας (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Αστακός είναι παράλια κωμόπολη (υψόμ. 10μ.) του νομού Αιτωλοακαρνανίας, χτισμένη στον μυχό του ομώνυμου κόλπου και στους πρόποδες του όρους Βελούτσα που είναι η απόληξη των Ακαρνανικών Ορέων. Αποτελεί την έδρα του Δήμου Ξηρομέρου, ενώ ήταν έδρα του δήμου Αστακού. Ανάμεσα στα αξιοθέατά του περιλαμβάνονται μοναστήρια και ιστορικοί χώροι, όπως το βυζαντινό κάστρο του Δραγαμέστου και ο αρχαιολογικός χώρος του αρχαίου Αστακού στον οποίο σώζονται τα ερείπια ενός ναού αφιερωμένο στον Δία Καραό.

Απέχει 56 χμ ΒΔ από την πρωτεύουσα του νομού Μεσολόγγι και 51 χμ Δ από το Αγρίνιο, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια γεύση απο την όμορφη κωμόπολη του Αστακού, έτσι όπως την κατέγραψε η κάμερα του Ανδρέα Κουτσοθανάση.Τμήμα ειδήσεων και ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 7870 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 21:45
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα