Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  3:17 μμ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 22:24

Μάθε παιδί μου άμυνα…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο Παναιτωλικός σε ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι γνώρισε την ήττα έχοντας μέτρια παρουσία. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή  της μπάλας και τις ευκαιρίες με αποτέλεσμα να βρει δίχτυα τρεις φορές φορές με τους Μπουανανότε (18’) , Κρισάντους (35’) και Βασιλαντωνόπουλο (86’).
Οι κυανοκίτρινοι για ακόμη ένα παιχνίδι προβλημάτισαν αμυντικά αφού οι κιτρινόμαυροι δημιουργούσαν πολύ εύκολα ευκαιρίες. Επιθετικά ο Πόντες για πρώτη φορά έβαλε μαζί τους Βιγιαφάνιες, Ουάρντα και Κάπελ με τους δυο πρώτους να εναλλάσσονται  συνέχεια (10ρι και εξτρεμ) και να έχουν  καλή παρουσία.
Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-3
Αυτός που ξεχώρισε από τον Παναιτωλικό ήταν ο Ρουσκουσέδα στο δεύτερο ημίχρονο που αγωνίστηκε δείχνοντας έτοιμος να διεκδικήσει θέση βασικού. Μάλιστα πήρε την θέση του Μάρκους Πάουλο που για πρώτη φορά έπαιξε δίπλα στον Μάκο και όχι ως 10ρι όπως τον συνηθίσαμε.
Επανεμφάνιση είχαμε και για τον Ντιέγκο Μπεχαράνο που έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι έτοιμος και αυτός να διεκδικήσει θέση βασικού.
Το συμπέρασμα είναι ότι ο Παναιτωλικός πρέπει να βελτιώσει την αμυντική του λειτουργία αφού παραμένει πολύ κακή.
Το παιχνίδι
 
Πως έπαιξε:
Ο Στεφανάκος ήταν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ήταν ο Κέβιν και δεξί ο Κουτρουμάνος. Στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Κούσας με τον Παπάζογλου. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν ο Μάκος με τον Μάρκους Πάουλο. Πίσω από τον Μαρκόφσκι ήταν οι Ουαρντά, Βιγιαφάνιες και Κάπελ.
1ο ημίχρονο
Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού βγάζοντας φάσεις. Ο Παναιτωλικός δεν ήταν καλός με αποτέλεσμα οι κιτρινομαυροι να πιέσουν πολύ την εστία του Στεφανάκου, έχοντας μάλιστα 6 κόρνερ. Τελικά στο 18’ λεπτό μετά από λάθος του Κούσα, ο Κρισάντους πήρε την μπάλα και ανατράπηκε από τον αρχηγό του Παναιτωλικού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπουανανότε ευστοχώντας από τα 11 βήματα.
 
Μετά το γκολ οι κυανοκίτρινοι ανέβασαν στροφές και ισορρόπησαν το παιχνίδι έχοντας και μια καλή ευκαιρία με τον Ουαρντά. Στο 35λεπτό όμως  ο Κρισάντους εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα του Παναιτωλικού και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει δυο τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Παναιτωλικός μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν κατάφερε να απειλήσει πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.
 
 

2οημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πόντες έκανε κάποιες αλλαγές αλλά η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και την γυρνούσε με τον Παναιτωλικό να αμύνεται περισσότερο. Οι κυανοκίτρινοι έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Κάπελ αλλά από εκεί και πέρα, αν και μπροστά δεν είχαν κακή κυκλοφορία όταν έπαιρναν την μπάλα, δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Στην συνέχεια οι δυο προπονητές άλλαξαν αρκετούς ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα ο ρυθμός του παιχνιδιού να πέσει κατακόρυφα. Ο Ρουσκουσέδα ήταν ότι καλύτερο από τον Παναιτωλικό μοιράζοντας σωστά το παιχνίδι. Στην συνέχεια η  ΑΕΚ με την είσοδο του Μάνταλου στο 75 λεπτό ανέβασε στροφές και έχασε και δυο σημαντικές ευκαιρίες. Τελικά το σκορ το διαμόρφωσε ο Βασιλαντωνόπουλος στο 86’ λεπτό μετά από κοντινή προβολή.
Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναιτωλικός ( Πόντες):  Στεφανάκος (46'  Κυριακίδης) Κουτρομάνος (46'  Ρουσκουέδα)  Κούσας (71'  Χαντάκιας) Παπάζογλου (87' Ζαρκάδας) Κέβιν (87' Ρουμπουλάκου)  Μάκος (71' Παπουτσογιαννόπουλος)  Μάρκος Πάουλο (46' Μπεχαράνο)  Ουάρντα (62'  Ρομέρο)  Καπέλ (79' Μήλιος)  Μαρκόφσκι (72'  Βασιλείου)  Βιγιαφάνεζ (72'  Καμαρά)
ΑΕΚ (Δέλλας) : Ανέστης (59' Βούρας) 12. Γκάλο (60' Βασιλαντωνόπουλος) Λαμπρόπουλος, Αρθο,  Ντίντακ (69' Πεταυράκης)  Γιόχανσον (60' Ανδρεόπουλος) Σιμόες (69'  Φαγέ)  Ανάκογλου (75'  Κορδέρο) Μπαρμπόσα (60' Σοϊλέδης) Μπουονανότε (75'  Μάνταλος)  ΚρισάντουςΔιαιτητής: Βασίλης Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Κώστας Καλαμπόκης, Θανάσης Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος: Παναγιώτης Κέκελος (Αιτωλοακαρνανίας)
Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε με ειδική πλακέτα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτη Κωστούλα ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού και της ΑΕΚ Διονύση Τσάμη.

 

Διαβάστηκε 3815 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News