Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:43 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 18:06

«Οι Αριβίστες» (νέος διαγωνισμός) η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιουνίου από το vivlio-life και τις εκδόσεις Ωκεανός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι νικητές θα πρέπει να επικοινωνούν αφήνοντας τα στοιχεία τους μέσα σε ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ από τη λήξη των διαγωνισμών και να ενημερώνονται για τα ονόματα που κερδίζουν. Επίσης, είναι απαραίτητο να αφήνετε το ονοματεπώνυμο για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό.

Το vivlio-life με την ευγενική υποστήριξη των εκδόσεων ΩΚΕΑΝΟΣ, θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το βιβλίο «Οι Αριβίστες» Συγγραφέας: Μάκης Σέργιος

Ο διαγωνισμός λήγει την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του vivlio-life.gr στο facebook, καθώς επίσης και στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του vivlio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης με το ονοματεπώνυμο και μόνο ΜΙΑ φορά
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι Αριβίστες

Μάρτιος του 1999. Τρεις νέοι, φιλόδοξοι επιστήμονες, άγνωστοι μεταξύ τους, βρίσκονται μπροστά σε αποφάσεις, οι οποίες πρόκειται να αποδειχτούν καθοριστικές για τις ζωές τους.
Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, υποδιευθυντής υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στην Αθήνα. Με ακόρεστη δίψα για σεξ και περίεργες διασυνδέσεις και δράσεις, διακινδυνεύει τα πάντα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί προς όφελός του, την ακατάσχετη μανία της εποχής, για γρήγορο και άκοπο πλουτισμό, από όλους, σχεδόν, τους συμπατριώτες του.
Ο Ντράγκαν Ατσίμοβιτς, μηχανικός και προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, παιδί του πολέμου, από το Βελιγράδι. Εξαντλημένος από την καθημερινή του επαφή με τον θάνατο και γεμάτος μίσος και δίψα για εκδίκηση, προς όλους εκείνους που σχεδίασαν και επέβαλαν την καταστροφή της πατρίδας του, αποφασίζει να την εγκαταλείψει οριστικά, επιστρέφοντας στον τόπο που μεγάλωσε και σπούδασε, στη Θεσσαλονίκη.
Η Φωτεινή Ασλανίδη από την Κύπρο, φέρελπις υποψήφια διδάκτωρ των οικονομικών, στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Διαθέτοντας σπάνια ομορφιά και την πίστη πως, ακριβώς αυτή η ομορφιά είναι το εισιτήριό της για το ταξίδι προς την κορυφή, αποφασίζει πως, ο καθηγητής της, ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, Μάριος Αναγνώστου, είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο να την οδηγήσει εκεί.
Μέσα στη δίνη της ανόδου του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, αρπάζοντας, ο καθένας, την ευκαιρία που του δόθηκε, χαράζουν μία αδίστακτη πορεία προς την πραγματοποίηση κάθε ονείρου και φιλοδοξίας τους. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται στη Θεσσαλονίκη, σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε το καλοκαίρι εκεί ο Economist, η παγκοσμίου κύρους, οικονομική επιθεώρηση. Από τότε, και μετά την κατάρρευση της Σοφοκλέους, αποκαλύπτονται πολύπλοκες πτυχές της προσωπικότητάς τους και ξεκινάνε και οι τρείς, μια ιλιγγιώδη τροχιά προς τον πλούτο, τον απόλυτο έρωτα αλλά και το θάνατο, που θα τους οδηγήσει στη μήτρα του καπιταλισμού, τη Νέα Υόρκη.
Τα πάθη που ζουν, οι περιπέτειες και οι αναπάντεχες εισβολές στις ζωές τους, αποδεικνύουν πως όσο πιο αδίστακτος και ασυνείδητος είναι κάποιος, τόσο πιο εύκολα και γρήγορα ανεβαίνει στην κορυφή. Συγχρόνως όμως μαθαίνουν, αφ’ ενός μεν πόσο σάπιο είναι το διεθνές πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον, αφ’ ετέρου πόσο πιο καταστροφική είναι η πτώση, όταν κανείς πέφτει από ψηλά.
Μέσα στο περιβάλλον της πανίσχυρης αμερικάνικης τράπεζας Λίμαν Μπράδερς, την εποχή που εγκαθιδρύεται ο αρμαγεδώνας της πληροφορικής και του Ίντερνετ, δημιουργούν μια επενδυτική εταιρεία, η οποία, σχεδιάζουν να λειτουργήσει ως δημιουργός και θρυαλλίδα, της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Ανακαλύπτουν όμως, πως το τίμημα που πρέπει να πληρώσουν, έχει θανάσιμες προεκτάσεις. Από τα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός τους, κάποια πληρώνουν με την ζωή τους τις άμετρες φιλοδοξίες των τριών ηρώων, ενώ παίρνουν μια χαρακτηριστική γεύση από το πόσο αλλοτριωμένες από τη διαφθορά και πόσο ανίσχυρες, είναι οι δυνάμεις του Νόμου.
Το εξωτικό νησί της Μαρτινίκας στην Καραϊβική και τα νερά του Αιγαίου, γίνονται το θέατρο της τελικής αναμέτρησης μεταξύ τους, με τον καταστροφικό έρωτα να έχει τον πρώτο λόγο και το θάνατο τον τελευταίο, έστω και αρκετά χρόνια μετά.

Διαβάστηκε 3027 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.